DyNet

Link: http://www.casos.cs.cmu.edu/projects/DyNet/dynet_info.html

Kathleen M. Carley, Chef för center för Datoriserad Analys av Sociala och Organisatoriska System, ISRI, Carnegie Mellon University, Pittsburgh, PA 15213, Office: 412-268-6016, FAX: 412-268-2338, E-post: [email protected]

Problem: en Terrorist organisationer har nätverket strukturer som skiljer sig från dem i typiska hierarkiska organisationer – de är mobila och distribuerade. Medan de flesta befälhavare, politiker och intelligens för agenter har minst en intuitiv förståelse av hierarkier och hur påverkar deras beteende, att de har mindre förståelse för hur man ska gå även om resonemang om dynamiska nätverksbaserade organisationer. Det är ännu svårare att förstå hur sådana nätverk kan utvecklas, ändra, anpassa och hur de kan vara dåligt skick. Den DyNet projektet löser detta behov.

DYNET: EN stationär verktyg för resonemang om dynamiska nätverk och cellulära organisationer.

Syftet med DyNet projektet är att utveckla motsvarande en flygsimulator för ett resonemang om dynamiska nätverksbaserade organisationer. Genom en unik blandning av datavetenskap, sociala nätverk och organisation i teori vi skapar en ny klass av verktyg för att hantera organisatorisk dynamik. Den grundläggande funktionen är DyNet – ett resonemang som stöd verktyg för resonemang under varierande grad av osäkerhet om dynamiska nätverk och cellulära organisationer, deras svagheter, och deras förmåga att återskapa sig själva. Med hjälp av DyNet analytiker skulle kunna se hur det nätverksbaserade organisation var sannolikt att utvecklas om de lämnas ensamma, hur dess prestanda kan påverkas av olika informationskrigföring och isolering strategier, och hur robust dessa strategier var i ansiktet av olika nivåer av information assurance.

DyNet är avsedd att vara en desktop-system som kan placeras i händerna på personal intelligens, forskare eller militära strateger. Genom hands-on vad händer om-analys analytiker kommer att kunna resonera på ett vad -om mode om hur man bygger stabila adaptiv nätverk med hög prestanda och hur att destabilisera nätverk. Det finns många användningsområden för ett sådant verktyg, inklusive: hot bedömning bedöma de risker som informationssäkerhet i företag, intel träning, simulering av det röda laget i ett spel situation, och uppskattning av effekten av destabilisering politik. För närvarande är en alfa-version finns som en kommandofil (nr visualisering)och har använts för att utvärdera enkel isolering strategier. Systemet kan hantera data på real networks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *