Handbok för Akustisk Ekologi

Link: http://www.sfu.ca/~truax/handbook.html

Cambridge Street Publicering är glada att meddela att offentliggörandet av en reviderad och uppdaterad CD-ROM-version av den ursprungliga Handbok för Akustisk Ekologi, redigerat av Barry Truax, Professor vid School of Communication och (tidigare) Skolan för Samtida Konst vid Simon Fraser University. Som med den ursprungliga 1978 års upplaga, denna nya version tar tillsammans över 500 termer från områdena akustik, psykoakustik, miljö akustik och buller mätning, elektroakustik, musik, lingvistik, audiologi, och ljudlandskap studier, med omfattande hänvisningar (nu aktiva länkar!) och enkla förklaringar lämplig för grund-eller lekman intresserad av akustisk kommunikation.

Många diagram, kartor och tabeller som ger ytterligare en referens information. Ingår för första gången i denna upplaga är 150 ljudet exempel, av vilka många är hämtade från den rika samling av ljud och av World Soundscape Project. Nytt för denna utgåva är en tematisk sökmotor som kompletterar den konventionella alfabetisk en. Relaterade termer inom olika discipliner sammanförs under teman av Vibrationer och Omfattning, Ljud-Medium-Gränssnitt, Ljud-Miljö Interaktion, Ljud-Ljud Interaktion, samt särskilda teman för Audiologi och Hörselnedsättning, Buller mätsystem, Elektroakustisk och Band Studio, Lingvistik och Tal Akustik, och kommunikationsteori.

CD-ROM-skivan körs på antingen Mac eller PC med en webbläsare. Rekommenderad webbläsare (Explorer 5.2), som löper på båda systemen (och spelar soundfiles i ett litet fönster högre än sidan) ingår på CD-SKIVAN. CD-ROM ingår i 2: a upplagan av Akustisk Kommunikation, publicerad av Greenwood Press. Observera att dessa filer kan anslutas till HTML-Dokumentation-DVD (de för granulär syntes och malmö sammansättning, samt text-baserad sammansättning).
Vad granskare säga …

Handbok för Akustisk Ekologi är en ovärderlig resurs för pedagoger, ljud designers, kompositörer, studenter av elektroakustisk musik, och alla förbryllade av jargong av ljud, akustik, ljud och ekologi.

– Laurie Radford, Datorn Musik Tidning.

 

Leave a Reply