Pensionsinkomsten Simulering Kalkylblad

Link: http://terpconnect.umd.edu/~toh/simulations/Income.html

http://www.wam.umd.edu/~toh/inkomst/
Tom O’Haver, Universitet av Maryland, April 1998. Reviderad April, 2008.
Denna simulering visar hur mycket inkomst du kan ta ut från ett särskilt konto (t ex en IRA eller 401k-konto) som investeras det i en kombination av fast ränta eller rörlig (eget kapital-instrument, förutsatt att alla räntor och kapitalvinster återinvesteras och inte beskattas. Du kan styra inkomst dras tillbaka, avkastningen på ränte-och aktierelaterade delar av dina investeringar, och volatilitet (osäkerhet) av kapitalandelen. Diagrammen visar den variation av ränta och månatlig inkomst vs tid för en 35-årig period av pension (till exempel, från 65 års ålder till 100, eller av pensionsåldern från 60 till 95). (En kamrat simulering, Investeringar Simulering Kalkylblad kan användas för att uppskatta den huvudman som kan ackumuleras genom att investera i ditt arbete år).

Obs: Denna simulering har utvecklats i undervisningen och är inte avsedd som ett verktyg för detaljerad personlig finansiell planering. Det tar inte hänsyn till vissa personliga och juridiska faktorer såsom: ytterligare resultat från pensioner, Social Trygghet, eller lön lön, skatt och inkomst av kapital skatt; IRS-påföljder för tidigt tillbakadragande innan 59 år eller för överskjutande withdrawls över $150 000 euro per år, och IRS minimum som krävs withdrawls från skatt-uppskjuten konton efter 70 års ålder 1/2.

Denna simulering finns i tre olika kalkylblad format:

OpenOffice Calc-version

   kommer att fungera på både Windows-och Macintosh-versionen av OpenOffice, som är tillgänglig för gratis nedladdning från

openoffice.org

   .

Microsoft Excel version är i Excel 97/2000/XP-format. Du måste egna Excel eller Microsoft Office för att köra den här versionen.

Den ursprungliga WingZ versionen är fortfarande tillgänglig. Denna version använder mus-kontrollerade reglage för kontroll och utvecklades med hjälp av WingZ 1.1, ett objektorienterat kalkylblad för Windows, Macintosh och UNIX. Du måste äga ett exemplar av WingZ 1.1 för att köra den här versionen. Du kan ladda ner denna version av simulering i binära eller HQX – format.

Ingångar:

 • Första uppdragsgivare: Detta är det totala investerade beloppet i din pension konton i början av pensioneringen. Du kan använda Investeringar Simulering Kalkylblad för att uppskatta det viktigaste som du kan ha vid pensionering.
 • årsinkomst, första $: Detta används om du vill ta ut en viss mängd dollar från din huvudsakliga varje år som inkomst, oavsett hur din huvudman kan variera på grund av variabel avkastning. Detta kommer att vara dollarn belopp som tagits under det första året (som kan öka under följande år, som bestäms av nästa inmatning punkt, Årlig Ökning).
 • Årlig Ökning: Den procentuella faktor som du vill öka din inkomst varje år (dvs för att kompensera för inflationen). Om denna är satt till noll, betyder det att du kommer att ta samma inkomst varje år.
 • årsinkomst som % av det viktigaste: Detta används om du önskar att ta ut en fast procentsats av din huvudsakliga varje år som intäkterna, vilket kan därför variera från år till år på grund av variabel avkastning. Obs: Din totala inkomst kommer att vara summan av de belopp som anges av de två ovan nämnda variabler och andelen av kapitalbelopp specificeras av denna variabel.
 • Förväntad Avkastning på Fasta. Den genomsnittliga avkastningen på den fasta intresse del av din investeringsportfölj (såsom obligationer och bankcertifikat). Typiska fast konto avkastningen är 3 – 6%. Avkastningen på dessa typer av konton att variera så mycket från år till år att de kan anses vara ett effektivt sätt “fast”.
 • Förväntad Avkastning på Aktier. Den genomsnittliga avkastningen på eget kapital (stock och stock fund) del av din portfölj. Avkastning på eget kapital investeringar är vanligtvis större än den fasta investmentss. Typiska eget kapital avkastning är 10 – 20%.
 • Bråkdel i aktier. hur stor del av din portfölj värde som är placerade i aktier (aktier och aktiefonder). Om du sätter den till noll, betyder det att all din portfölj är i fasta investeringar (en ultra-konservativa hållning), om den är satt till 100, alla dina investeringar i aktier (en mer aggressiv hållning).
 • Volatilitet (Sigma). Detta simulerar den volatilitet i eget kapital andel av din portfölj, genom att styra år-till-år fluktuationer i avkastningen. Om du sätter den till noll, innebär det att det finns ingen variation i avkastning (ett orealistiskt antagande). Volatilitet mäts i “sigma” (standardavvikelse). Typiska sigmas för enskilda equity-fonder är 10 till 20%, men en väl balanserad portfölj av olika fondtyper kan ha en volitility något mindre än detta.

resultat:

 • Huvudmannen i 35 År: De huvudsakliga kvar i den 35: e året i pension (ålder 100 om du går i pension vid 65).
 • Summa intäkter: Det totala beloppet som du har tagit som intäkt över den 35-åriga period av simulering.
 • Årlig avkastning: Den genomsnittliga årliga avkastningen på hela din portfölj (fast och eget kapital portioner kombination) över 35 år av simulering. Detta kommer vanligtvis skiljer sig något från den “Förväntade avkastning” som i den Ingångar på grund av volatilitet i eget kapital investeringar.

Grafer:

 • Uppdragsgivare: Det totala värdet av ditt investerade kapitalet. X-axeln är antal år i pension.
 • årsinkomst tillbaka: Detta är din totala brutto (före skatt) årlig inkomst. X-axeln är antal år i pension. Om din huvudsakliga hålls i en skatte-uppskjuten pensionering-konto (t ex en IRA eller företaget sponsrade kvalificerad 401k plan), kommer du att få betala vanlig inkomstskatt på denna inkomst. Om din huvudsakliga hålls i en Roth IRA-konto, har du redan betalat skatt och därför är detta representerar din efter skatt (och ta med hem) inkomst.
 • den Årliga avkastningen på aktier: Detta simulerar den årliga variationen i den årliga avkastningen på eget kapital (stock och stock fund) del av din portfölj. Den genomsnittliga styrs av “eget Kapital Return” variabel och variation (variation), som kontrolleras av “Volatiliteten” variabel. Varje gång du räkna kalkylblad, en annan slumpmässig uppsättning av avkastning beräknas.

Experiment.

 1. att Börja med den Första huvudsakliga inställd till, säg, $1 000 000 och alla andra variabler till noll. Uppenbarligen i detta fall du tar ingen inkomst, så inkomst diagram stannar på noll och rektor diagram stannar hemma.
 2. att Öka den “Årliga inkomst, första $” variabel och att märka den effekt: den årliga inkomst graf är en rak linje (hela tiden) och den huvudsakliga grafen är en rät linje som sluttar ner, visar en utarmning av rektor. Ställ in $ inkomst till 100 000 $/år. I detta fall kan du göra matten i ditt huvud – du kommer självklart att köra slut på pengar i 10 år, och detta framgår av diagram som du förväntar dig. Fråga: Vad är den största årliga inkomst du kan vidta som kommer att orsaka dina pengar att räcka i minst 35 år? Anser du att en rimlig årlig inkomst för en person börjar med en miljon dollar?
 3. Tillbaka “den Årliga inkomst, första $” till noll. Öka den “Årliga inkomst i % av rektor” och att märka den effekt: både den årliga inkomst diagram och de främsta grafen är nu böjda linjer. Detta beror på att inkomsten beräknas som en fast procentsats av de viktigaste, så som det viktigaste är slut, inkomster sjunker. Om du sätter denna variabel till 10% (för en $1.000.000 första rektor), den första att få inkomst 100.000 kr/år som tidigare, kommer du att se att du inte kör av pengar plötsligt; snarare, din årliga inkomst minskar avsevärt med tid som rektor är slut.
 4. Nu låt oss anta att du har investerat hela din huvudman i en fast avkastning konto att tjäna 5% årligen. Ange “Fast Avkastning” – variabeln till 5. Ange din årliga inkomst till $30,000. Nu är det viktigaste diagrammet visar en uppåtgående kurva som intresse från din investering, förstärks från år till år, mer än kompenserar för de $30 000 årliga inkomst dras tillbaka. Du kan nu öka din inkomst utan att köra slut på pengar. Fråga: Vilka resultat kan du ta detta kommer att orsaka din huvudsakliga förbli oförändrad under hela 35 år av simulering? Begränsa din inkomst till detta belopp, kommer du aldrig får slut på pengar, oavsett hur länge du lever, och du kommer att ha alla i den ursprungliga uppdragsgivaren att lämna vidare till dina arvingar. Men, kanske du inte bryr dig att lämna något bakom sig, i vilket fall du kan öka din inkomst ännu mer. Fördelen med att investera i din viktigaste i fast avkastning instrument är förutsägbarhet – det är, kan du förutsäga precis hur mycket inkomst du kommer att göra från din investering och hur lång din huvudsakliga kommer att pågå. Om du har samlat på sig en tillräckligt stor uppdragsgivare, då kan du ha lyxen av att investera i förutsägbara, oroa dig-gratis fast avkastning investeringar. Men många pensionärer tycker att de behöver få mer pension inkomst än fasta investeringar ge avkastning.
 5. Hur mycket inkomst du behöver i pension? Många finansiella rådgivare säga att du kommer att behöva mellan 80% och 100% av ditt pre-pensionsinkomster. Vissa kostnader kommer att minska i pension (inte daglig pendling till arbete, kanske kläder lägre kostnader, lägre boendekostnader om ditt hem är som betalas ut vid den tidpunkten), men vissa kostnader kan bli större. (De flesta pensionärer uppger att de spenderar mer på resor, underhållning, att äta ute, och – särskilt när de blir äldre – medicinska kostnader). Men om man är många år från pension, hur kan du uppskatta hur stor din inkomst kommer att vara precis innan pension? Vid variera minst, är det troligt att din inkomst kommer att hålla upp med inflationen, vilket i genomsnitt uppgått till mellan 3 och 5% under de senaste årtiondena. Dessutom är det troligt att du kommer att få höjer, kampanjer, eller bättre jobb möjligheter på vissa punkter i ditt arbetsliv. Det innebär att över en 30-årsperiod, din inkomst skulle lätt kunna vara 5-10 gånger din start inkomst, även om det kan verka som mycket pengar ur någon bara börjar sitt yrkesverksamma liv. Social Trygghet, kommer uppenbarligen inte att vara tillräckligt, även om systemet fortfarande är i drift när du går i pension. Skatta dig lycklig om du kommer att få en pension från arbetsgivaren – sådana pensioner är att bli mindre och mindre vanligt. Det är mest troligt att du kommer att behöva generera de flesta eller alla av dina pensionsinkomster dig, från ditt pensionssparande och investeringar.
 6. En favorit sätt att öka pensionsinkomster är att öka avkastningen på ditt pensionssparande. Typiskt, avkastning på eget kapital investeringar (aktier och aktier fonder) är större än för fasta investeringar. Den långsiktiga historiska årlig genomsnittlig avkastning på aktiemarknaden är 10%, inklusive den Stora Depressionen och 12% exklusive Depression. För att simulera investeringar i aktier, som “Bråk i aktier” – variabeln till 100% och på eget Kapital Avkastning på mellan 10% och 12%. Fråga: Nu vad som årlig inkomst kan du ta som kommer att lämna din huvudsakliga oförändrad?
 7. Den negativa sidan av att investera i aktier är risken för varierande avkastning (kallas “volatiliteten”). Under några år var börsen gör bättre än andra år. Volatiliteten är den grad till vilken avkastning varierar kring sin genomsnittliga, det är uttryckt i termer av standardavvikelse. Ju högre standardavvikelse desto högre variation.Du kan simulera effekten av dessa svängningar genom att ställa “Volatilitet” variabel för att vissa icke-noll värde. Att göra så kommer att införa några “ojämnhet” i den primära kurvan (och i resultat-kurva, om du baserar alla eller en del av din inkomst på en procentsats av rektor). Varje gång du räkna kalkylblad, en annan slumpmässig uppsättning av avkastning beräknas. Det är som att simulera olika alternativa tänkbara “framtider”. Varje gång du prova en annan uppsättning variabler som underlag, bör du trycker på F9 flera gången för att se hur mycket av din inkomst varierar.En tydlig effekt av fluktuationer i avkastningen på investeringar är att det gör exakt planering omöjligt. I själva verket har den effekten av fluktuationer är större i din pension år, när du drar in intäkter från din pension konton, än i din förmögenhet-ackumulering år, när du är som bidrar till att din pension konton. Detta illustreras i följande diagram, som visar en simulering av slumpmässiga fluktuerande avkastning på investeringar huvudman för två scenarier. Den översta grafen visar den rikedom-ackumulering år (beräknat med Investeringar Simulering Kalkylblad), och den nedre grafen visar pensionsinkomsten år. Den genomsnittliga årliga avkastning (10%) och standardavvikelse (15%) är identiska för dessa två scenarier. Den enda skillnaden är att i den översta grafen, regelbundna bidrag görs, medan i den nedre grafen, regelbundna withdrawls är gjort. Klart, påverkan av volatilitet är mycket större i de pensionsinkomster. Detta är en anledning till att pensionärer är ofta rekommenderas för att hålla sin huvudsakliga investerat i en balanserad portfölj av konservativa aktiefonder och fast avkastning fonder, i syfte att minska volatiliteten. Människor i deras rikedom-ackumulering investeringar fas, men kan tolerera mer volatilitet och har råd att investera mer aggressivt.

  Men det finns en annan och ännu allvarligare problem. Om standardavvikelsen är suficiently stort i förhållande till den genomsnittliga avkastningen, är det möjligt att din huvudman kan vara uttömda inom din livslängd. När det händer, det finns inget sätt att återställa din huvudman, eftersom du inte längre att ge bidrag. Prova att öka volatiliteten och se om du kan iaktta en sådan “gå sönder” – scenario. Naturligtvis vill du att undanröja denna möjlighet. Det finns flera sätt att minska sannolikheten för att gå sönder: du kan minska din hastighet av withdrawls, öka avkastningen på dina investeringar, eller att minska volatiliteten i din avkastning.
 8. Vad finns det för värden av typiska standardavvikelser för olika typer av investeringar? Följande diagram visar procent genomsnittlig årlig avkastning (på horizonatal axel) plottas mot den årliga standardavvikelsen (den vertikala axeln) av flera olika typer av investeringar. (Dessa är verkliga exempel på kända medlen beräknas under perioden 1987-1997). Det är tydligt att det är en trend som tydligt här: investeringar med den högsta möjliga avkastningen är i allmänhet de som har de högsta volatilitet.

  Självklart, både hög avkastning och låg standardavvikelse är önskvärt. I allmänhet, medel att använda “högre risk” investeringsstrategier ge en ökad genomsnittlig avkastning och större standardavvikelser än fonder som använder mer konservativa strategier.Du kan simulera effekten av att investera i dessa typer av fonder genom att använda dessa värden för att ställa in “eget Kapital Avkastning” och “Volatiliteten” variabler. (I WingZ version i full skala på Volatiliteten reglaget motsvarar en standardavvikelse på 60%. Standardavvikelsen som visas längst upp till höger om reglaget). Fråga: baserat på den gemensamma fonden data list i denna tabell, vilken av dessa fondtyper skulle ge den största årliga inkomst ska vara tillbaka utan betydande risk för att gå sönder innan året är 35?Trots ökad risk att drabbas av aktier jämfört med fast avkastning investeringar, långsiktigt genomsnittliga avkastningen är fortfarande bättre för aktier. Livet expectances är nu länge nog för att många av oss kommer att spendera 30 år eller mer i pension, vilket de flesta människor skulle anse som en långsiktig investering. Av denna anledning många pensionärer hålla en betydande del av sina främsta placerade i aktier.
 9. effekten av volatilitet beror på om du tar din inkomst som en andel av huvudmannen eller som ett fast belopp i dollar. För att visa detta, prova följande experiment. Ställ in standard-avvikelsen till noll och % inkomst till noll. Justera sedan $ inkomst fram till huvudmannen är bara utmattad i 35 år. Nu ökar standardavvikelsen till 5% och notera den stora effekten. Nu ställer % resultat till samma resultat och ställ in $ inkomst till noll. Beräkna kalkylbladet och notera ökad stabilitet av din inkomst under senare år. I själva verket har denna strategi minskar din inkomst när avkastningen på investeringar är lågt och ökar det när avkastningen är hög, vilket kraftigt minskar chansen att du kommer att gå sönder.
 10. Ett sätt att minska risken är att investera i en blandning av fasta investeringar och aktier. Du kan simulera detta genom att ställa till “Bråk i aktier” någonstans mellan 0 och 100%. Du kommer att hitta, dock, att späda ut ditt eget kapital investents med fast avkastning investeringar kommer att minska din årlig genomsnittlig avkastning. Till exempel, om du har en portfölj med 50% aktier (återkommande 12%) och 50% fasta investeringar (återvänder 6%), då den totala avkastningen av denna blandad portfölj skulle vara 9% (halvvägs mellan 12% och 6%). De flesta finansiella investerare rekommenderar att pensionerade investerare bör ha 50-80% av deras viktigaste investerat i aktiefonder.
 11. Ett bättre sätt att minska volatiliteten, och samtidigt maximera avkastningen, är att konstruera en portfölj som allokerar sina medel mellan olika fondtyper och sektorer, till exempel en blandning av inhemska och utländska fonder, stora företag, små företag och medelstora företag fonder, branscher såsom teknologi -, läkemedels -, och finansiella tillgångar och medel att använda olika investeringsstrategier som “tillväxt”, “värde” och “inkomst” – medel. Tanken är att om vissa typer av fonder mår dåligt ett år, andra typer av fonder kan göra bättre i år, vilket kommer att bidra till att jämna ut avkastningen från år till år. Om var och en av de medel som uppnår god långsiktig avkastning på sin egen, då denna strategi kan minska volatiliteten utan att minska den totala långsiktig avkastning på portföljen. Du kan lära dig om innehav, historisk avkastning och volatilitet, och investeringsstrategier av fonder genom att forska medel på Morningstar (www.morningstar.com) eller i Value Line – (www.valueline.com) eller genom att titta på fondernas egna webbplatser.
 12. för att Kompensera för inflationen. På grund av förbättrad sjukvård, människor lever längre och längre. Det är inte ovanligt att leva för 20 eller 30 år i pension – eller ännu längre. Därför är denna pensionsinkomster simulering har en 35-års tid-linje. Under denna tid har inflationen (i takt med 3-5% per år) är sannolikt minskar din köpkraft med en faktor om tre. Av den anledningen kan du inte förvänta dig att leva enkelt på en fast inkomst under en längre tidsperiod. För att kompensera för denna effekt, bör du planera för att öka din pension inkomst gradvis över tid, i takt med 3-5% per år. Om din pension kapitalet är investerat åtminstone delvis i aktiefonder, och du är computing din inkomst som en andel av din huvudman (visa ovan för att vara den säkraste mathod), då det bästa sättet att göra detta är att ta en inkomst som är mindre än den förväntade avkastningen på din huvudman av den förväntade inflationstakten. Till exempel, om du räknar med att erhålla en 12% årlig avkastning på din totala protfolio, och du räknar med att inflationen i genomsnitt 4%, för att sedan ta 8% av din huvudman som inkomst, lämna de resterande 4% för att öka din huvudsakliga (och din inkomst) för att kompensera för inflationen.

Referenser

 1. egna och Familjens Ekonomi (http://www.nnfr.org/econ/famfin.htm)
 2. fondbolag Investerare Center (http://www.mfea.com/)
 3. TIAA-CREF Bibliotek Serien (Detaljerad, användarvänlig information om pension, investeringar, Social Trygghet, vård och omsorg) (http://www.tiaa-cref.org:80/libra/index.html)
 4. Fidelity Investments, Pension avsnitt (http://personal300.fidelity.com/retirement/)
 5. VanKampen Investor Bibliotek (http://www.vankampen.com/knowledge/educ/)
 6. börsindex (http://www.efmoody.com/investments/)
 7. En Primer för Allokering av Tillgångar och portföljteori för Små Investerare (http://www.efficientfrontier.com/BOOK/title.shtml)
 8. “fonder Wealth Builder”, Michael D. Hirsh, HarperBusiness, 1992.
 9. “Snabb och Enkel Guide till att Investera i Pension”, G. Liberman, A. Lavine, C. Janik, och R. Rejnis, Alpha Böcker, 1996.
 10. “Hur att gå i Pension Ung och Rik”, J. S. Coyle, Warner Books, 1996.
 11. “Hur att Välja den Bästa No-load Fonder för god Tillväxt och Säkerhet”, Sheldon Jacobs, Irwin Professionella Förlag, 1992.
 12. “Hur Fonder Fungerar”, Albert J. Fredman och Russ Wiles, New Din Institute of Finance, 1993.
 13. “Die Bröt: En Radikal Fyra-Del Ekonomiska Planen”, Stephen M. Pollan och Mark Levine, HarperCollins, New York, 1997.
 14. “Pension Rätt: Fördelarna av en Växande Äldre”, Nancy Levitin, Avon Books, New York, 1994.

Leave a Reply