Programvara Teknik Humor

Link: http://www.cs.uni.edu/~mccormic/humor.html

En programvara ingenjör, en maskin ingenjör och en avdelningschef var på väg till ett möte i Schweiz. De körde ner för en brant bergsväg när plötsligt bromsar på sin bil misslyckats. Bilen krängde nästan av kontroll på vägen, studsar vägräcken, tills det på ett mirakulöst sätt stannat av att skrapa längs bergssidan.

bil åkande, skakad men oskadd, nu hade ett problem: de var fast halvvägs ner för ett berg i en bil utan bromsar. Vad skulle de göra?

“jag vet”, sade avdelningschef, “Låt oss ha ett möte, föreslå en Vision, formulera en uppdragsbeskrivning, definiera Mål och genom en process av Ständig Förbättring hitta en lösning till den Kritiska Problem och att vi kan vara på väg.”

“nej, Nej”, sade hårdvara ingenjör, “som kommer Att ta alldeles för lång, och dessutom, att metoden har aldrig arbetat tidigare. Jag har fått min Schweiziska armékniv med mig, och i nr tid alls jag kan strippa ner bilens bromssystem, isolera fel, fixa det och vi kan vara på väg.”

“Jo,” sa software engineer, “Innan vi gör någonting, jag tycker att vi ska pressa bilen tillbaka upp på vägen och se om det händer igen.”

Skaparna erkänna Unix & C bluff

jagn ett tillkännagivande som har bedövats databranschen, Ken Thompson, Dennis Ritchie och Brian Kernighan medgav att operativsystemet Unix och C-programmering språk som skapats av dem är ett utstuderat April Fools upptåg som hålls vid liv i över 30 år. Sett till den senaste tidens UnixWorld Software Development Forum, Thompson visade följande:

“I 1969, AT&T hade precis avslutat sitt arbete med att GE:/Honeywell/AT&T Multics projektet. Brian och jag hade precis börjat arbeta med en tidig version av Pascal från Professor Nichlaus Wirth ‘ s ETH labb i Schweiz och vi var imponerade med sin eleganta enkelhet och kraft. Dennis hade precis läst klart ‘Uttråkad om Ringen”, en rolig farsa parodi av stor Tolkiens “Sagan om Ringen” – trilogin. Som en lärka, vi bestämde oss för att göra parodier av Multics miljö och Pascal. Dennis och jag var ansvarig för den operativa miljön. Vi tittade på Multics och utformade det nya systemet ska vara så komplexa och kryptisk som möjligt för att maximera casual användare’ frustration nivåer, kalla det för Unix som en parodi av Multics, liksom andra mer vågade anspelningar. Då Dennis och Brian arbetat på en riktigt skev version av Pascal, som kallas för ‘En’. När vi hittat andra faktiskt försöker skapa riktiga program med En, som vi snabbt kan läggas ytterligare kryptiska funktioner och utvecklats till B, BCPL och slutligen C.

Vi stannade till när vi fick en ren sammanställa på följande syntax:

för(;S(“\n”),R–;P (“|”)) (e=C, e–;P(“_”+(*u++/8)%2))S(“|”+(*u/4) %2);

tänk Att moderna programmerare skulle prova att använda ett språk som gjorde ett sådant uttalande var bortom vår fattningsförmåga! Vi trodde faktiskt att sälja denna till Sovjet för att ställa sin dator vetenskapens framsteg tillbaka 20 år eller mer. Föreställ er vår förvåning när AT&T och andra AMERIKANSKA företag som faktiskt började som försöker använda Unix och C! Det tog dem 20 år att utveckla tillräckligt med expertis för att generera ännu marginellt användbara applikationer med hjälp av 1960-talet teknisk parodi, men vi är imponerade av den uthållighet (om det inte är sunt förnuft i den allmänna Unix och C-programmerare. I alla fall, Brian, Dennis och jag har arbetat uteslutande i Ada på Apple Macintosh under de senaste åren och känner mig verkligen skyldig om kaos, förvirring och verkligen dålig planering som har resulterat från våra dumma upptåg så länge sedan.”

Större Unix och C-leverantörer och kunder, bland annat AT&T, Microsoft, Hewlett-Packard, GTE, NCR och DECEMBER har vägrat kommentera på denna tid. Borland International, en ledande leverantör av Pascal-och C-verktyg, inklusive Turbo Pascal, Turbo C och Turbo C++, uppgav att de hade misstänkt detta ett antal år och skulle fortsätta att öka deras Pascal produkter och stoppa ytterligare insatser för att utveckla C. En IBM-talesman bröt sig in i okontrollerade skratt och var tvungen att skjuta upp en hastigt sammankallad presskonferens om ödet för RS-6000, bara om “VM kommer att finnas tillgänglig inom kort’. I ett kryptiskt uttalande, Professor Wirth ETH institutet och pappa Pascal, Modula 2 och Oberon strukturerat språk, utan konstaterade bara att P. T. Barnum var korrekt.

 


En kille som var över en väg en dag när en groda ropade till honom och sade: “Om du kysser mig, jag ska förvandlas till en vacker prinsessa.” Han böjde sig över, plockade upp grodan och satte den i fickan.

grodan talade åter och sade: “Om du kysser mig och förvandla mig tillbaka till en vacker prinsessa, jag kommer att stanna hos dig i en vecka.” Killen tog grodan ur fickan, log mot den och returnerar den till hans ficka.

grodan då ropade, “Om du kysser mig och förvandla mig tillbaka till en prinsessa, jag kommer stanna med dig och göra vad du vill.” Igen killen tog grodan ut, log på den och lägger tillbaka den i fickan.

Äntligen grodan och frågade: “Vad är frågan? Jag har berättat för er att jag är en vacker prinsessa, att jag ska stanna hos dig i en vecka och göra vad du vill. Varför kommer du inte kyssa mig?” Killen sa: “Lyssna, jag är en programvara ingenjör. Jag har inte tid för en flickvän, men en talande groda är coolt.”

Vid ett senare realtid Java-konferens deltagarna fick en besvärlig fråga att besvara:

“Om du bara hade bordat ett flygplan och upptäckte att ditt team av programmerare hade varit ansvarig för styrsystem, mjukvara, hur många av er skulle gå iland direkt?”

Bland skogarna upp händer bara en man satt orörlig. När vi frågade vad han skulle göra, han svarade att han skulle vara ganska innehåll att stanna ombord. Med sitt team programvara, sade han, planet var osannolikt att även taxi så långt som banan, än mindre ta bort.

 

NEW YORK – Människor för Etisk Behandling av Programvara (HUSDJUR) meddelade idag att fler it-företag har lagts till i grupper som “titta-lista” över företag som regelbundet utövar testning av programvara.

“Det behövs ingen mjukvara för att bli misshandlade på detta sätt, så att företag som dessa kan marknadsföra nya produkter”, säger Ken Granola, en talesman för HUSDJUR. “Alternativa metoder för att testa dessa produkter finns.”

Enligt HUSDJUR dessa företag kraft programvara att genomgå en lång och mödosam test – ofta utan att vila – för timmar eller dagar på en gång. Anställda tilldelas “break” – programvara av alla nödvändiga medel och inuti källor rapporterar att de ofta skämta om att “tortera” programvara.

“Det är inget skämt,” Granola sagt. “Oskyldiga program, från den dag de sammanställs, är inlåsta i små rum och “kraschade” för timmar på slutet. De tillbringar hela sitt liv på smutsiga, dåligt underhållna datorer, och de är bryskt bort när de inte behövs längre.”

Granola, sade den programvara som hålls i ohälsosamma förhållanden och är infekterad med buggar.

“Vi vet alternativ till denna skräck finns,” sade han, med hänvisning till industri-jätten Microsoft Corp, eftersom ett företag som blivit framgångsrika utan att ta till testning.

Sun Microsystems Stämmer Ön Java

Mountain View, CA-Sun Microsystems idag lämnat in en varumärkesintrång mot ön Java över användningen av Solen
Java varumärke.

Svarar på kritik om att ön har kallats Java i århundraden, Solen advokat Frank Cheatham sa “Ja, och under hela den tiden de aldrig lämnat in för ett varumärke. De förtjänar att förlora namn.”

I stället för att betala licensavgift, island beslutat sig för att byta namn. De ursprungligen röstade för att ändra det till Visu Albasic, men
en arg telegram från Redmond, Washington övertygade om dem på annat sätt. Landet slutligen bosatte sig på en symbol för ett namn-ett snyggt färgad kopp kaffe som fortfarande väcker tanken på java. Eftersom de flesta tidningar och tidskrifter kommer inte att kunna skriva namnet på ön, det kommer hädanefter att vara som avses i print som “Ön Tidigare Känt Som Java”.

Ön som Tidigare var Känt Som Java räkningar sig som en cross-landmassa ön, men har hittills endast genomförts i produktion på den Malaysiska Skärgården. Afrika är ryktats att ha genomfört det på Madagaskar, men det är fortfarande i alpha testning.

Advokater från Solen skulle också vilja hitta ägarna av stor brinnande boll i centrum av solsystemet. De har några lagliga papper för dem…

En programmerare och en programvara ingenjör sitter bredvid varandra på en lång flygning från San Jose till Bangalore. Programmeraren lutar sig över att den programvara ingenjör och frågar om han vill spela ett roligt spel. Software engineer bara vill ta en tupplur, så han avböjer artigt och rullar över till fönstret för att fånga några blinkningar.

programmeraren fortsätter och förklarar att spelet är riktigt lätt och roligt. Han förklarar, “jag frågar dig en fråga, och om du inte vet svaret, du betala mig $10. Då får du fråga mig en fråga, och om jag inte vet svaret, jag ska betala dig $10.”. Igen, software engineer avböjer artigt och försöker att få sova. Programmerare, nu lite vad upprörd, säger, “OK, om du inte vet svaret du betala mig $10, och om jag inte vet svaret, jag ska betala dig $100!” Detta fångar programvara ingenjör uppmärksamhet, och han ser inget slut på denna pina, om inte han spelar, så han håller till i spelet. Programmeraren ställer den första frågan. “Vad är avståndet mellan jorden och månen?” Den programvara ingenjör säger inte ett ord, men når i sin plånbok, drar ut en tio dollar bill och händer det att programmeraren. Det är nu software engineer ‘ s tur. Han frågar programmerare “Vad går upp för en kulle med tre ben och kommer ner på fyra?”

programmeraren ser upp på honom med en förbryllad blick. Han tar fram sin bärbara dator och sökningar alla hans referenser. Han kranar i luften telefon med sitt modem och söker på nätet och Library of Congress. Frustrerad skickar han e-mail till sina medarbetare allt till ingen nytta. Efter ungefär en timme, han vaknar programvara ingenjör och ger honom $100. Den programvara ingenjör artigt tar de $100 och vänder sig bort för att försöka komma tillbaka för att sova. Programmerare, mer än lite miffed, skakar programvara ingenjör och frågar “jaha, så vad är svaret?”

Utan ett ord, software engineer når in i hans plånbok, händer programmerare $10, och vänder sig bort för att somna om.

En kirurg, en civilingenjör och en programvara ingenjör grälade om vems var den äldsta yrke.

kirurgen anmärkte, Ja, i Bibeln står det att Gud skapade Eva från en rib som tas från Adam. Detta visar tydligt att det krävs en operation så jag kan med rätta påstå att min är den äldsta av våra yrken.


Civil ingenjör avbröt och sa att ” Men även tidigare i första Moseboken står det att Gud skapade ordning ur himlarna och jorden från ur kaos. Detta var första och definitivt den mest spektakulära tillämpning av civil engineering. Därför, du har fel. Min är den äldsta yrke.


Den programvara ingenjör lutade sig tillbaka i stolen, log, och sa självsäkert, Ah, men vem tror du skapade kaos?

En programmerare är att gå längs en strand och hittar en lampa. Han gnuggar lampan, och en ande som verkar. jag är den mest kraftfulla ande i världen. Jag kan ge dig någon önskar, men bara en önskan.

Programmeraren drar ut en karta, pekar på det och säger, jag vill ha fred i Mellanöstern.

Anden svarar, Gee, jag vet inte. De människor som har kämpat för i årtusenden. Jag kan göra precis vad som helst, men detta är sannolikt bortom mina gränser.

Programmerare sedan säger, Ja, jag är en programmerare, och i mina utbildningar finns massor av användare. Vänligen göra alla mina användare nöjd med min programvara och låt dem ställa vettiga förändringar.

Vid vilken punkt anden svarar, Äh, låt mig se att kartan igen.

Humoristiska Citat

90% av koden står för de första 90% av tiden. De återstående 10% av koden står för de övriga 90% av tiden. (Tom Cargill)

Programmering i dag är en kamp mellan programvara ingenjörer strävar efter att bygga större och bättre idiot-bevis-program, och universum försöker att bygga större och bättre idioter. Så långt universum är vinnande. (Rick Laga mat)

C++ : Där vänner har tillgång till din privata medlemmar. (Gavin Baker)

Någonsin spendera lite tid med att läsa comp.lang.c++ ? Det är verkligen den bästa platsen för att lära sig om antalet C++ – användare som letar efter ett bättre språk. (William Beckwith)

Om felsökning är processen för att ta bort programvara fel, då programmering måste vara processen att sätta dem i. (Edsger Dijkstra)

C++ skulle göra en anständig undervisning i språket om vi kunde lära ++ del utan att C-delen. (Michael Feldman)

Java är, på många sätt, C++– (Michael Feldman)

C++ har sin plats i historien av programmeringsspråk. Precis som Caligula har sin plats i historien av det Romerska Riket. (Robert Firth)

C++ i Kantonesiska kinesiska uttalas “C-ga-ga”. Behöver jag säga mer? (Mark Glewwe)

Skriver i C eller C++ är som att köra en motorsåg med all säkerhet vakter bort. (Bob Grå)

När din hammare är C++, allt börjar se ut som en tumme. (Steve Haflich)

Det finns två sätt att konstruera en programvara för design. Ett sätt är att göra det så enkelt som att det finns uppenbarligen inga brister. Det andra sättet är att göra det så komplicerat att det inte finns några uppenbara brister. Den första metoden är mycket svårare. (C. A. R. Hoare)

för Femtio år av programmeringsspråk forskning, och vi sluta med C++ ???
(Richard O ‘ Keefe)

Programvara och katedraler är mycket samma. Först bygger vi dem, då vi ber. (Samuel Redwine)

utvecklingen av språk: FORTRAN är en icke-typat språk. C är ett svagt typat språk. Ada är ett starkt typat språk. C++ är ett starkt hypade språket. (Ron Sercely)

I C++ det är svårare att skjuta dig själv i foten, men när du gör, du blåsa bort hela benet. (Bjarne Stroustrup)

jag har alltid velat att min dator för att vara lika enkel att använda som min telefon. Min önskan har gått i uppfyllelse eftersom jag inte längre kan räkna ut hur att använda min telefon. (Bjarne Stroustrup)

C++ är ett skriv-bara på hög nivå assembler språk. (Stefan Van Baelen)

Leave a Reply