Användare Anteckningar

Link: http://www4.uwsp.edu/psych/stat/usernote.htm

Innehåller: Inledning, Visa & Utskrift Tips,   Navigeringshjälpmedel
Översättning finns tillgänglig i Vitryska (av V. Bastiaan) & i lettiska (av N. Karbowska).

Inledning

Den här webbplatsen innehåller material för ett college nivå grundnivå statistik kursen. Metoden lägger tonvikt på praktisk tillämpning. Exempel på detta är visat med handen beräkningar och med Minitab statistiska program (13-15). Det finns några MS Excel-kalkylblad. Den text som används som ett komplement för kursen är McCall, R. B. (2001). de Grundläggande Statistik för beteendevetenskap (8: e upplagan). NEW york: Harcourt, Brace och Företag.

Materialet är uppdelat i kapitel och består av text, tabeller, ekvationer och siffror, i en hypermedia-format. Minitab tutorials och vissa Excel-kalkylblad är kopplade till de kapitel som är läxor. Materialet är utformat för att använda i ett klassrum med en presentation enhet. Studenterna normalt skriva ut föreläsningar (helst på en färgskrivare) i förväg. För att ge användaren en snabb uppfattning av det allmänna utseendet av ekvationer och siffror, ett exempel av varje följande sätt.

,Exempel Ekvationen – visar att definiera formeln för standardavvikelse:

,till Exempel Bild – om man tittar på kurtosis:


Visa & Utskrift Tips

    1. Som nämnts ovan, skriva ut i färg, eftersom det används till hjälp för att illustrera begreppen.
    2. Innan du skriver ut eller studera material på denna hypertext, se till att du kan se symbolerna nedan. Vid denna tidpunkt, bör detta inte längre vara ett problem med datorer, surfplattor och mobiltelefoner, etc.
Alpha Beta Summan
av
Mew Sigma Inte
lika
+&- större än
eller lika med
mindre än
eller lika med
om
α β Σ m σ alla ±
  1. är Det bra om du kan ändra standardinställningarna för teckensnitt på din webbläsare till en sans serif-typsnitt som “Arial”. Detta kommer att matcha de teckensnitt som används i ekvationerna mer noggrant.
  2. När du skriver ut sidor genom att använda förhandsgranskning av utskrift och tänka på att variera procent av normal storlek som du vill skriva ut på. Om du skriver ut på mindre än normal storlek, dokumentet kommer sannolikt att konsumera mindre sidor. Vissa webbläsare är bättre på detta än andra (exempelvis, DVS är bättre än Chrome för detta).
  3. för Att skriva ut sidan, den kommer att vara lättast att använda index. På ett minimum, bör eleverna skriva ut föreläsningar och hemuppgifter för varje kapitel, eller åtminstone har en enhet som gör det möjligt för dem att visa detta material i föreläsningar och laborationer.

Navigeringshjälpmedel

      De fyra följande ikoner finns längst upp och längst ner på alla sidor på webbplatsen.
Ikonen Enligt
Innehåll Innehållsförteckning för den här Webbplatsen
Index Index av Material på denna Webbplats
HW & praktiska Övningar (med Svar Nycklar), Minitab
Handledning, Excel-Kalkylblad, Diagram Papper, etc.
APA Style Guide Amerikansk Psykologiska Förening Format Guide
En skrift style guide.
Dr. P ' s Place Läkare Plonsky: s hemsida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *