Kontroll-Medveten-Mikroarkitektur

Link: http://people.ee.duke.edu/~sorin/verif-aware/

Duke Universitet Institutionen för Elektro-och datorteknik
Regisserad av Prof. Daniel J. Sorin

Mål: Vårt mål är att utforma microarchitectures så att de kan vara mer lätt kan verifieras med befintliga formell verifiering metoder. Verifiering för närvarande konsumerar majoriteten av resurser i utvecklingen av en ny processor, och ännu nuvarande processorer är fortfarande levereras till kunder med massor av senare upptäckte och dokumenterade design buggar. Snarare än att utforma en processor för prestanda, effekt-effektivitet, tillförlitlighet, etc., och sedan, när konstruktionen är klar, “kasta den över muren” till kontrollen team, vårt mål är att behandla kontrollinsatser som en förstklassig design tvång. Specifikt undersöker vi hur man utformar processorer så att de är mer mottagliga för formell verifiering, särskilt med modell kontroll. Publikationer
Opeoluwa Matthews, Jesse D. Bingham, och Daniel J. Sorin. “Kontrollerbara Hierarkisk Protokoll med Nätverk Invarianter på Parametrisk System.” Formella Metoder i Computer-Aided Design (FMCAD), oktober 2016.Daniel J. Sorin, Opeoluwa Matthews, och Zhang Meng. “Utformning av Dynamic Power Management för att bli Formellt Kontrollerbara.”

Design Automation Konferens (DAC), juni 2014.
Zhang Meng, Jesse D. Bingham, John Erickson, och Daniel J. Sorin. “PVCoherence: att Utforma en Platt Samstämmighet Protokoll för Skalbara Kontroll.” 20th International Symposium på Hög Prestanda Datorn Arkitektur (HPCA), februari 2014. Best Paper AwardOpeoluwa Matthews, Zhang Meng, och Daniel J. Sorin. “Scalably Kontrollerbara Dynamic Power Management.” 20th International Symposium på Hög Prestanda Datorn Arkitektur (HPCA), februari 2014.Zhang Meng, Alvin R. Lebeck, och Daniel J. Sorin. “Fractal Konsekvens: Utformning av Minnet för att Underlätta Kontroll.” datorarkitektur Bokstäver, volym 9, nummer 2, juli-December 2010.Zhang Meng, Alvin R. Lebeck, och Daniel J. Sorin. “Fractal Konsekvens: Scalably Kontrollerbara Cache-Koherens. Visas i en 43: e Internationella Symposium om Mikroarkitektur (MIKRO -), December 2010.

Zhang Meng, Anita Lungu, och Daniel J. Sorin. “Analysera Formell Verifiering och Testning av Insatser av Olika Feltolerans Mekanismer.” 24 IEEE International Symposium om Fel och Feltolerans i VLSI-System (oktober 2009).Anita Lungu, Pradip Bose, Alper Buyuktosunoglu och Daniel J. Sorin. “Dynamic Power Gating med Kvalitet Garanterar.”International Symposium on strömsnål Elektronik och Design (ISLPED), augusti 2009.

Anita Lungu, Pradip Bose, Daniel J. Sorin, Steven tyska och Geert Janssen. “Multicore Power Management: att Säkerställa en Robusthet via ett Tidigt Skede Formell Verifiering.” Sjunde ACM-IEEE International Conference on Formella Metoder och Modeller för Codesign (MEMOCODE), juli 2009.Anita Lungu, Pradip Bose, Daniel J. Sorin, Steven tyska, och Geert Janssen. “Multicore Power Management: att Säkerställa en Robusthet via ett Tidigt Skede Formell Verifiering.” 3: e Workshop om Pålitliga strukturer (WDA-3), November 2008.Anita Lungu och Daniel J. Sorin. “Verifiering-Medveten Mikroprocessor Design.” Sextonde Internationella Konferensen om Parallella Arkitekturer och Samlingar Tekniker (PAKT), September 2007.

Grupp

Prof. Daniel J. Sorin, Docent i El-och datateknik och datavetenskap Anita LunguOpeoluwa (Luwa) MatthewsZhang Meng

Finansiering och StödNational Science Foundation CCF-0811290

Leave a Reply