Hjälper till att Skydda Dina Rättigheter till den Stora Verk i Public Domain!

Link: http://homepages.law.asu.edu/~dkarjala/OpposingCopyrightExtension/

 

 

 

 

 

På oktober 7, 1998, både representanthuset och Senaten antog S. 505, “Sonny Bono Copyright Förlängningen Lagen” (CTEA), förlängning av den redan alltför lång sikt av upphovsrättsligt skydd av ytterligare 20 år. Lagstiftningen är avsedd att täcka även arbeten som redan finns-en oväntad gåva till särskilda intressen av vad som rätteligen tillhör den offentliga. President Bill Clinton, en självutnämnda förespråkare för den lilla killen, uppmärksammas den 27 oktober 1998. Som Kongressen, före detta President Clinton säljs ut intressena hos det Amerikanska folket att några ägare av värdefulla upphovsrätt från 1920-talet och 1930-talet. Den 15 januari 2003, Förenta Staternas Högsta Domstolen förnekade dess institutionella skyldighet att tolka Konstitutionen för att upprätthålla och kontrollsystem som inrättats av Grundarna. Denna webbplats visar hur och varför kongressens åtgärder och Högsta Domstolens affirmance det är tragiskt misstag.

den Här webbplatsen innehåller också material om den lagstiftning och politik på längre upphovsrätt gäller generellt i hopp om att när det här problemet uppstår igen (eftersom den kommer nu att Högsta Domstolen har gett Kongressen carte blanche vad gäller copyright, omkring år 2015 eller så), de som söker att skydda det allmänna intresset kommer att ha en del ammunition.

Alla bör vara tacksamma för att de insatser av Stanford Law professor Lawrence Lessig, som var grundstenen i det konstitutionella utmaning, som levererar omätbara mängder av hans tid, pengar och extraordinär talang till orsaken. Även om satsningen var i slutändan misslyckas, han lyckades få frågan inför allmänheten, vilket jag var helt oförmögen att göra när propositionen behandlades av Kongressen. Om vi är vaksamma, vi KAN kan stoppa vinstmaximering speciella intressen nästa gång de söker för att fylla sina egna fickor på bekostnad av vår kulturella utveckling. Besök Professor Lessig ‘ s hemsida för information och idéer om nya metoder för att främja det offentliga rummet i ljuset av detta katastrofala avsägelse av konstitutionella plikt av Högsta Domstolen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *