Klimatförändringar i Koyukuk och Yukon River Dalarna i Alaska

Link: http://oldclimate.gi.alaska.edu/ResearchProjects/YKClimChange/index.html

Klimatologiska data från första-för att observera stationer i Alaska visar en trend mot ökad genomsnittlig årlig temperatur. Denna trend visar också säsongsmässig variation med de största förändringar som sker i vinter och vår säsonger. Data från kooperativa observera stationer i Koyukuk och Yukon River dalarna i Alaska kommer att studeras för att undersöka

Foto av Todd Paris (UAF), upphovsrätt.

den samlade temperatur och nederbörd förändras över tillgängliga period av posten. Linjär trend analyser, tester för betydelse, och totalt förändring beräkningar kommer ske om den genomsnittliga årliga, säsongsbetonade och månatliga tidsserier av temperatur och nederbörd. Inte bara förändringar i sätt, men förändringar i extrema temperaturförändringar kommer också att studeras genom att undersöka förändring i frekvensen av dagar under särskilda tröskelvärden och förändringar i frekvens temperatur distribution.

Också av intresse för denna studie är de förändringar som äger rum under en övergångsperiod årstiderna vår och höst. Tining och frysning graders dag uppgår under våren respektive hösten, kommer att studeras för tidsserien. Förändringar i nederbörd regimen kommer att analyseras genom att undersöka mängden och tidpunkten för nederbörd och snöfall händelser som den avser att ekologiska / biologiska processer som är av betydelse för samhällen, såsom älg beteende i höst.

projektdeltagare                     Tillhörighet

Shannon McNeeley              UAF-Antropologi

Karin Lehmkuhl                    US Fish and Wildlife

Martha Shulski                      UAF-GI Alaska Climate Research Center

John Walsh                            UAF-International Arctic Research Center

Detta projekt är finansierat av Kooperativa Institutet för Arktisk Forskning, Centrum för Globala Förändringar, Fisk och Vilda djur Service (Alaska) och Geofysiska Institutet, Universitet av Alaska Fairbanks.

Leave a Reply