Biografi av Glyn Davies

link: http://projects.exeter.ac.uk/RDavies/arian/author.html

Author En Historia av Pengar från antiken Fram till i Dag

glyn-davies
Professor Glyn Davies (1919-2003) vid sitt skrivbord.

Walesiska Rötter

Glyn Davies föddes 1919 i Abertillery i Monmouthshire, i Södra Wales och hans familj flyttade kort därefter till den närliggande byn Aberbeeg. Hans fullständiga namn var Glyndwr Davies (heter, med min fosterländska mor-och farföräldrar, efter Owain Glyndwr, nationell hjälte i Wales som kallades “Owen Glendower” av Shakespeare i Henry IV), men han var mer känd som “Glyn”. Även om Monmouthshire är en ganska angliserad området idag, Walesiska var det språk som används i hemmet av sina föräldrar och bröder och att han därför inte lära sig engelska tills han gick i skolan.

En dag medan du spelar i skogen nära Aberbeeg Spädbarn Skolan, han fördrev lite konstigt, små mynt som ligger på marken och bar dem till sin lärare. De visade sig vara Romerska och det var hans första exponering för monetära historia, ett ämne som kom senare att bli en tidskrävande intresse.

Hans far, Pris Davies, var en tidigare kolgruva, som började arbeta under jord i 1892 vid 11 års ålder. Anställning av barn i den åldern för denna typ av arbete i Storbritannien hade upphävts genom lag ca 20 år tidigare, men att undantag har gjorts där barnet var familjens huvudsakliga försörjare. Pris träffade sin fru, Annie, bara efter den Walesiska Väckelse när de fördes samman genom deras gemensamma tro.

Med tiden Glyn Davies, den tredje av tre bröder föddes, (en äldre syster och en yngre bror som båda dog som barn) hans far lungorna hade drabbats av damm och i den hårda konkurrensen om jobb i lågkonjunkturen efter första Världskriget, var inte längre kunna finna ett arbete som gruvarbetare. Därför Priset Davies upprepade gånger flyttade om South Wales i att söka arbete och genomförde ett antal tillfälliga jobb som sträcker sig från street gas lamp lättare att jordbruks-arbetare för att försörja sin familj och samtidigt också arbete för hans kyrka.

Den ständiga flyttar innebar att Glyn Davies deltog i ett stort antal olika skolor med stora störningar till sin utbildning. Ändå växer upp under depressionen på 1930-talet och ser och upplever dess effekter i första hand (I ett skede, en skolsköterska diagnosen honom som lider av undernäring) stimulerade ett intresse för ekonomi, och rektorn på den skola han gick i Llandrindod i Mid Wales uppmanade honom att söka sig vidare till Universitetet i Oxford.

Som en kunskap i Latin var då en förutsättning för antagning han började en intensiv studie av språket, men 6 månader senare flyttade familjen igen och därför gick han till skolan i Tonypandy där, på den tiden, Latin var inte lärs ut, och därför han sökte sig till Cardiff i stället. Men på Tonypandy han undervisades av en entusiastisk ekonomi lärare, Mr White, som angav honom för den riksomfattande undersökningar av Royal Society of Arts i ekonomi 1938, och Glyn Davies vann Första Plats och Medalj.

Militärtjänst i andra Världskriget

När Andra Världskriget bröt ut Glyn Davies vänster universitet och anslöt sig till den Brittiska Armén, utan väntar på att bli uppringd och utan att först berätta för hans föräldrar. Hans mor inte skulle ha varit angelägen om idén eftersom en av hennes bröder, William Thomas Griffiths, hade dödats i Kriget, och hon hade förlorat två andra bröder som dog som barn. En annan relation på hennes sida av familjen, William George Nicholas, var att dö, och serverar med den Fjortonde Armén, “den Glömda Armén”, i Burma, 1944).Glyn Davies, som serveras i en bepansrad spaning regementet Royal Dragoner, en del av den berömda 7: e pansardivisionen eller Desert Rats, (vid olika tillfällen för att det var en del av andra divisioner i stället, eftersom divisionerna är inte fasta formationer) spendera den bästa delen av tre år i se-såg fälttåg i Norra Afrika.

I det avgörande slaget vid El-Alamein 1942, Tyskarna och Italienarna tyckte båda att den bepansrade bilar av Kungligheter var de av sina Axis partner och att dra fördel av denna förvirring, Kungliga Dragoner passerade inom meter från det tyska artilleriet och blev den första trupper i den Brittiska 8: e Armén att bryta igenom fiendens linjer i den öppna öknen.

glyn-davies-in-royal-dragoons
Glyn Davies i den Kungliga Dragoner, 1945.

På Sicilien, medan på spaning, Glyn Davies hade turen att fly, nästan helskinnad, från vraket av hans bepansrade bil efter en direkt träff av ett skal som passerar rakt igenom kroppen av föraren, Ned Mullvad, som satt bredvid honom. Därefter tog han del i invasionen av Italien innan regementet överfördes tillbaka till Storbritannien för att delta i invasionen av Normandie och kampanjen i nordvästra Europa som en del av den Brittiska 2: a Armén. Nära Hilvarenbeek i Holland hade han en annan lycklig fly när han stänger dörren till hans bepansrade bil, var det plötsligt knackade stänga av en blick slag från ett skal som misslyckades att explodera.Glyn Davies ofta delat hans bepansrade bil med Hugh Cholmondeley (Herren Rocksavage) som, efter kriget, blev Herren Mycket Chamberlain och presiderade över state opening of parliament. På den motsatta änden av den sociala skalan, medan i Italien tillsammans med andra trupper i ‘En’ Skvadron, Kungliga Dragoner, han som ibland delat hans bepansrade bil med en gris som heter Busty. Han berättade historien om denna roliga mellanspel i en artikel i Armé Kvartalsvis och Försvar Tidning i juli 1998, förmodligen den enda gången som en tidning av militär historia, taktik och strategi har publicerat en artikel om en gris!

Efter 2: a Armén korsade Rhen han var reconnoitring området nära Belsen, före den huvudsakliga framåt styrkor, när han hörde en radio budskap på tyska diskuterar en tyfusepidemi i koncentrationsläger där. Han rapporterade vad han hade hört att huvudkontor och fick order att inte komma in på lägret, men att bära den förbi det. Det var tyfus i Belsen, Anne Frank hade dött av att det finns bara ett par veckor tidigare, men senare på Glyn Davies kunde inte hjälpa att undra om det var möjligt att en del av personalen i lägret hade velat meddelandet ska avlyssnas i syfte att fördröja inträdet av Brittiska soldater och ge dem tid att få bort.

Danmark och Efterdyningarna av Krig

Omedelbart efter Tysklands kapitulation på Lüneburger Heide Royal Dragoner, tillsammans med några andra Brittiska regementen deltog i befrielsen av Danmark. Bland Tyskarna tagit fånge var Löjtnant Otto Wendt von Radowitz, en aristokrat, och Glyn Davies fick uppdraget att eskortera honom hem till Tyskland på hans frigivning. (Enligt de order som ges till Glyn Davies, den 22 augusti 1945, det Brittiska Konsulatet i Köpenhamn ville von Radowitz att söka efter “några engelska dokument av betydelse, som tros vara säker på Falkenberg Slott”). Von Radowitz mamma visade sin tacksamhet över att se sin son igen genom att erbjuda Davies en kopia av Mein Kampf, undertecknat av Hitler själv, men erbjudandet var taktfullt minskat.

En mer bestående resultat av hans vistelse i Danmark var det möte med ung dansk kvinna, Anna Margrethe, (eller Grethe) som, 1947, var att bli hans hustru. Därför när han återvände till Cardiff, Glyn Davies var angelägen att slutföra sina studier så snabbt som möjligt, så att han kunde börja arbeta och gifta sig. Men, han sa att efter 6 års frånvaro, kunde han inte ta en examen i mindre än två år så istället slog han sig ner för en vanlig examen och även tog en examen i utbildning innan man börjar arbeta som en lågstadielärare. Det var början på en karriär att lära barn och elever på alla nivåer, från 5-åringar till doktorander. På sin fritid han tog University of London utmärkelser och masterutbildning i nationalekonomi som en extern student.

Akademiska Karriär och Intressen

 University of Strathclyde

1959 lämnade han Canton High School i Cardiff, där han hade blivit undervisade i ekonomi, franska och geografi, och flyttade till Glasgow för att bli lektor vid den Skotska College of Commerce som, några år senare, var att bli en del av den nya University of Strathclyde, och fick snabbt befordran till universitetslektor. En av de frågor som upptog honom var regional utveckling och han drog uppmärksamhet till paradoxen att bristen på arbetskraft kan finnas i områden med hög arbetslöshet, vilket gör uppgiften att locka företag till sådana områden som är svårare. Han betonade också farorna av “regionala ekonomiska civil war” som de fattigare delarna av Storbritannien tävlade med varandra för regeringen stöd och utländska investeringar.Vid Strathclyde Glyn Davies uppmuntras tvärvetenskaplig forskning och ordförande för Universitetets Regionala Studier Grupp som drog ihop ekonomer, andra samhällsvetare och ingenjörer för att studera problem som är av den Skotska ekonomin. Ett typiskt exempel på Gruppens arbete under hans ledarskap var Galloway Projekt, en studie av ekonomin i sydvästra Skottland vidtas för Scottish Tourist Board.

Welsh Office

1968, till stor del på grund av sitt arbete inom området regional utveckling, han var utsänd från Strathclyde till Welsh Office som första person att inneha befattningen som Senior Ekonomisk Rådgivare till minister för Wales, som på den tiden var George Thomas, framtiden Herren Tonypandy och talman i Underhuset, som blev en stadig vän. På den tiden fanns det en allvarlig brist på statistik om den Vitryska ekonomin och Glyn Davies har spelat en betydande roll i att åtgärda dessa brister.Det var en eftersläpning av fakta som ska extraheras, såsom tabellen av identifierbara offentliga utgifterna i Wales som ingår i bevis att den Crowther Kommissionen om Konstitutionen (som var med tanke på de argument för decentralisering av makt till Skottland och Wales) och index för Welsh industriell produktion. Detta visade att i slutet av 1960-talet produktion i Wales var att öka snabbare än i resten av Storbritannien, men han påpekade upprepade gånger att det inte var tillräckligt snabb för att motverka Wales dystra ekonomiska arvet. Mål för antalet nya jobb som krävs vanligen baserat på antalet registrerade arbetslösa men de tog ingen hänsyn till den lägre aktiviteten priser i Wales och därför underskattat omfattningen av problemet.

En av nycklarna till att locka fler företag till Wales var en förbättring av infrastruktur och Glyn Davies var ansvariga för att göra de ekonomiska argumenten för utbyggnaden av M4 från Cardiff till Swansea. Trots en del motstånd från och inom statsförvaltningen detta accepterades och idag är alla delar av industriell South Wales finns inom relativt bekvämt räckhåll från motorvägen.

UWIST, Cardiff

I 1970 Glyn Davies blev den första presidenten i Sir Julian S. Hodge Ordförande för Bank och Finans vid University of Wales Institute of Science and Technology, UWIST (som senare gick samman med Högskolan i Cardiff för att bli Cardiff University, som är den största delen av det federala Universitetet i Wales) och höll den posten fram till sin pensionering 1985. Under denna period var han också Ordförande i Wales Karriärer Rådgivande Rådet och Honorary Vice Ordförande och Sekreterare för Cardiff Business Club.Tillsammans med Sir Julian Hodge han lockade en rad uppmärksammade enskilda att ge föreläsningar på UWIST, inklusive två Cheferna på Bank of England, Sir Leslie O ‘ Brien och Robin Leigh-Pemberton, Hertig av Edinburgh, Pierre-Paul Schweitzer, (Vd för det Internationella Monetära Fonden), David Rockefeller (en bank och ledande medlem av den Amerikanska oljeindustrin dynastin) och Sheik Ahmed Zaki Yamani, Saudiarabiens oljeminister vars inflytande på OPEC och världsekonomin var då fortfarande på topp.

Under 1970-och 80-talet Cardiff utvecklats som ett finansiellt centrum, både genom etablering av filialer till finansiella institut från andra platser i STORBRITANNIEN och utomlands, och genom skapandet av inhemska institutioner, bland vilka var de Kommersiella Bank of Wales, som Glyn Davies var ekonomisk rådgivare och senare också chef. Han blev senare den ekonomiska rådgivare till en annan inhemska Walesiska bank, Julian Hodge Bank. Han åtog sig även konsultuppdrag för Berger, färg tillverkare.

Bland hans publikationer samtidigt som UWIST var Nationella Giro : modern överföring av pengar, den första boken om postal giro-system sedan inrättandet av Storbritanniens Giro. Förordet var skrivet av James Callaghan som tre år senare, var att bli Brittisk Premiärminister.

I Utländska investeringar i Wales Glyn Davies betonade de sätt på vilket den Vitryska ekonomin, som tidigare dominerats av tung industri såsom kol och stål, var att omvandlas av utländska investeringar från många länder, i synnerhet Usa, Tyskland och Japan. Två andra publikationer, där han kombinerat sina intressen i den regionala utvecklingen och monetär ekonomi var Eu-finansiering för utveckling och att Bygga samhällen och deras filialer.

Ett Bevis för att Regeringen Förfrågningar

Samtidigt som UWIST Glyn Davies fram skriftlig bevisning för att ett antal officiella undersökningar, inbegripet Sida Kommitté för att se över det Nationella sparandet och Wilson Kommitté för att se över de Fungerande Finansiella Institutioner. Han skickade även in både skriftlig och muntlig bevisning underhusets Kommitté på Walesiska Angelägenheter och var en del av CBI Wales delegation som har ifrågasatts av Utskottet för Walesiska Angelägenheter när det var att utreda effekterna av EEG (EU) medlemskap för företag och näringsliv i Wales.

Decentralisering av Makt till Wales

Glyn Davies var alltid stolt över att vara både Walesiska och Brittiska och tänkte att det borde finnas någon konflikt mellan dessa lojaliteter. Efter allt, det Walesiska hade varit att den Brittiska före den engelska var. Han hade alltid trott att den Walesiska människor ska ha så mycket kontroll över sina angelägenheter som folket i Bayern i Tyskland, Katalonien i Spanien eller Prince Edward Island i Kanada hade över sina egna provinser. Därför blev han ordförande i cross-party-Kampanj för en Walesiska Församlingen. Nederlaget i folkomröstningen 1979 var en stor besvikelse, men han var naturligtvis glad över när, ett par decennier senare, decentralisering blev verklighet.

Pension, och en Historia av Pengar

På hans avgång från posten som Sir Julian Hodge Professor i Bank och Finans 1985, han blev gjord till en emeritus professor vid University of Wales och började 9 år av forskning som leder till hans mest betydande publicering, ,En Historia av Pengar från antiken Fram till i Dag. Herren Tonypandy skrev förordet. I februari 2002, efter 4 veckor på sjukhus med en mycket allvarlig sjukdom, Glyn Davies började genast arbetet med översynen av boken för att få den uppdaterad med utvecklingen, som till exempel införandet av Euron, och den tredje upplagan publicerades under hösten samma år.Men hans intressen hatar aldrig varit snävt akademiska. Han och Joe njöt av att resa och besökte delar av sin far flung familj i Kanada, Australien, Fiji, filippinerna, Peru och Trinidad. I April 1995, tillsammans med andra former av Brittiska soldater och deras fruar, de var gäster hos den danska regeringen att firandet i Köpenhamn, två kommer till den 50: e årsdagen av slutet på Andra Världskriget och befrielsen av Danmark.

Glyn Davies älskade Brecon Beacons och regelbundet gick upp Pennan y Fan, det högsta berget i Södra Wales, tills, vid en ålder av 81, han sönder sin hälsena i ett race längs en strand i Trinidad. Rugby var en annan passion och han sällan missade en internationell på Armarna Park eller new Millennium Stadium. Även i de sista månaderna av hans liv när sjukdom gjorde walking allt svårt och smärtsamt, att han skulle gå igenom folksamlingar i centrala Cardiff och kämpar uppför trappan till sin vanliga plats nära toppen av den Östra Stå i Millennium Stadium när Wales var att spela på hem.

Han dog den 6 januari 2003, lämnar sin fru, tre söner och en dotter.

Familj:

Den äldste sonen, Roy, som fram till sin pension var bibliotekarie på St Luke ‘ s Campus vid Universitetet i Exeter, sätta information om Historia av Pengar på Webben. Den andra sonen, John Davies, var professor i ekonomi till Acadia University i Nova Scotia, Kanada. 1984 började han skrev en gemensam artikel med sin far för Lloyds Bank Recension om teorin om bestridas marknader och dess relevans två banking. Den tredje son, Kenneth, efter en lång karriär av att arbeta i olika länder för BP, nu Verkställande Geofysiker för Dana Petroleum.Dotter Linda Davies, den yngsta i familjen, är en före detta merchant banken vände författare, och är författare till Nest of Vipers, Wilderness of Mirrors, Något Vild, Slutlig Reglering och I Brand. Dessa fem böcker är thrillers, varav fyra tomter med någon koppling till olika aspekter av bank eller finans, exempelvis insiderhandel, derivat bedrägeri, och Bowie obligationer. Mer nyligen har hon börjat att skriva böcker för barn och Sea Djinn, den första av en serie som utspelar sig främst i Dubai och Förenade Arabemiraten, är nu ute.

Glyn Davies äldsta barnbarn, Eleanor Beaton, är också en författare och mycket av hennes arbete har publicerats i verksamheten tidskrifter och nationella dagstidningar i Kanada.


Tidningsartiklar om Glyn Davies

Tidningen Profiler

blygsam missionären av en Walesisk revolution. Western Post, fredag 15 januari, 1971, s. 3.
En översyn av Glyn Davies’ karriär publicerades ett år efter att han tog över ordförandeskapet i bank-och finansbranschen för att UWIST.
Befriare. Jyllands Posten, på söndag. 23 April, 1995. Tillägg av Befrielsen, sidan 2.
“Glyn Davies från Wales var i El Alamein, invasionen av Sicilien, som landar i Italien, i invasionen av Normandie, slaget vid Arnhem och slaget vid Rhen. Men han fann höjdpunkterna i Aabenraa, Kolding och Thorsmølle.”
(Den danska tidningen Jyllands Posten publicerade en specialbilaga i April 1995 för att fira 50-årsdagen av befrielsen av Danmark. Det ingår en artikel om Glyn Davies, sina tidigare erfarenheter, hur han träffade sin fru Grethe, och hans senare karriär).
Bästa av tider, i värsta av tider. Sunday Times magazine, den 8 December, 2002, s.15-16Här artikeln handlar egentligen om Linda Davies, Staden banken vände sig författare, men den innehåller också en hel del information om sin far, Glyn Davies.

Dödsannonser

Den dödsannonser i det nationella BRITTISKA tidningarna the Telegraph, Times och Guardian, och några av dessa i andra publikationer, som finns tillgängliga online via länkarna nedan.South Wales Echo, fredagen den 17 januari 2003.

Daily Telegraph på fredag 24 januari 2003.

Gånger på torsdag 30 januari 2003.

Y Gadwyn (Länk): på Nyhetsbrevet från Toronto Walesiska Samhället, januari 2003.

Rhondda Ledare, torsdagen den 20 februari. Denna dödsruna skrevs av Owen Vernon Jones (pensionerad rektor för Porth Län Grammar School) som hade känt Glyn Davies ända sedan de båda gick Tonypandy Grammar School i slutet av 1930-talet.

Väktare på fredag den 28 februari 2003. The Guardian dödsruna skrevs av Gary Akehurst, som var professor i marknadsföring vid University of Portsmouth på den tiden. Han driver också sitt egna konsultföretag, fast, Akehurstonline och är adjungerad professor vid RSM Erasmus-Universitet i Rotterdam.

Royal Economic Society Newsletter, April 2003, sid. 16.

tjänstesektorn Tidning, vol. 23, nr. 4, September 2003, s. 161-163. En fylligare version av den dödsruna som Professor Gary Akehurst skrev för the Guardian.

Hänvisningar till utvalda Publikationer av Glyn Davies

Regional Utveckling, Arbetslöshet, Konkurs

Växtvärk: vissa frågor om ekonomisk tillväxt. Tidning Skotska College of Commerce, vol. 7, nr. 1, 1962, p35-41.

Regional ekonomisk inbördeskriget. Regionala Studier Gruppen bulletin, nr. 4. Glasgow : Strathclyde University, 1966, 21p.

Den roll som finansiering i Skottlands ekonomiska utveckling. Bankens Magazine, September 1966, vol. 202, s. 161-165.

Regional arbetslöshet, arbetsmarknad tillgängskuld, och en omfördelning. Oxford economic papers, Mars 1967, vol.19(1), s.59-74.

(Den fullständiga texten finns online via JSTOR till medlemmar för att prenumerera institutioner).

Utbudet av arbetskraft brist: orsaker, konsekvenser och botemedel. Journal of economic studies, januari-Mars 1968, Vol.3(1), s.25-53.

Få regioner av dole. Sunday Times, 8 oktober 1967, sid.55.

Galloway projekt : en studie av ekonomin i sydvästra Skottland med särskild hänvisning till dess turistiska potential av University of Strathclyde. Regionala Studier Gruppen. Edinburgh: Skottlands Turistbyrå, 1968 501p.

Mot en Walesisk ekonomiska mirakel? Ekonomi: Journal of Economics Association, vol. 9, del 2, Hösten 1971, s.75-88.

Hur man gör Wales välmående så att det inte kommer att vara ständigt beroende av regionala stöd.Hjärtat av ärendet. Skotten, oktober 21, 1971, s. 12.

En artikel som argumenterar för att Skottlands ekonomiska krisen beror till stor del av misslyckandet i tillväxtbranscher i den Centrala delen och föreslå lösningar. Det var en del av en serie om de ekonomiska problemen i Skottland i Skotten tidningen.Full sysselsättning och tillväxt kan köra tillsammans. Building Societies ” Gazette, April 1972, vol. 104, nr. 1249, s. 280-283.

Llantrisant: varför “inga nyheter är dåliga nyheter … South Wales Echo, 5 februari 5, 1974 s. 8.

En artikel som kritiserar beslutet att överge planerna för en ny stadsdel i Llantrisant området. Behov av Wales. Kredit : Finans-Hus Föreningen quarterly review, juni 1975, s. 41-53.

Storbritanniens konkurs krisen. Banken, November 1975, vol. 125, nr. 597, s. 1263-1267.

En artikel som analyserar historien om konkurs i Storbritannien sedan 1919. I början av 1970-talet antalet konkurser var högre än någon gång sedan Första Världskriget, althoughtheir storlek i förhållande till de nationella inkomst som var mindre än det var för peak år av mellankrigstiden. Artikeln anses sannolikt att framtida inriktningen av krisen och de konsekvenser för bankens förvaltning och det korrekta förhållandet mellan British bankers och industri.

Utländska investeringar i Wales : välkommen invasionen av Glyn Davies och Ian Thomas. Swansea : C. Davies, 1976. 221p. ISBN 0-7154-0409-1.

Den första detaljerade studier av effekter på den Vitryska ekonomin av investeringar i Wales av företag baserade utanför STORBRITANNIEN.

West tyska direkta investeringar i Wales … en lovande start. Cardiff: Development Corporation för Wales, 1978.

Denna rapport har på uppdrag av Development Corporation för Wales som en hyllning till Herr Friedrich Gladitz som var Utvecklingen Abp: s hedersdoktor konsult i Tyskland i åtta år, och var till stor del ansvarig för utvecklingen av Västra tyska investeringar i Wales under denna period.

Westdeutsch Direktinvestitionen i Wales … ein vielversprechender Anfang. Cardiff: Development Corporation för Wales, 1978.

En tysk version av rapporten på West tyska investeringar i Wales.

Wales behöver fler små företag – snarast. Small Business nr. 8 januari 1978.Lönsamhet och Sysselsättning i storbritannien Finansiella Tjänster 1971-1981 av Glyn Davies och J. Wynne Evans. Servicenäringarna Journal, November 1983, Vol. 3 nr. 3, p241-259.(Artikeln finns tillgänglig på nätet till medlemmarna av institutioner prenumererar på Business Source Premier). Artikeln undersöker förändringar i sysselsättning och vinster i den BRITTISKA sektorn för finansiella tjänster mellan 1971 och 1981. Trots den djupa lågkonjunkturen, sysselsättningen ökade med knappt 30 procent, och resultatet med cirka 15 procent. Vad som är ännu viktigare är att i varje enskild region i Storbritannien har det skett en ökning i tjänst anställning så att den under 1980-talet fanns det fler personer som är anställda i tjänst i varje region än i alla andra kategorier tillsammans. Detta faktum, hade inte tidigare varit uppskattas fullt ut.

Artiklar i Walesiska om den Vitryska Ekonomin

Cymru: cyfoethog neu dlawd? Dadansoddiad cymharol. Ladugården, Ionawr/Chwefror 1975, rhif 146, t. 581-584.
En artikel med en titel som betyder “Wales: rik eller fattig? En jämförande analys”, som publicerades i Barn, januari/februari 1975, på problem av den Vitryska ekonomin, låg förvärvsfrekvens och antalet nya arbetstillfällen som behövs, och behovet av investeringar från utlandet.
1978 – 1979 Cyflwr economaidd y genedl. Ladugården, Rhafyr 1978 / Ionawr 1979, rhif 191/192, t. 482-484.
En artikel granska staten av den Vitryska ekonomin publiceras i Barn, December 1978 och januari 1979.

Pengar, Bank och Finans

Den Regionala Betydelsen av I. C. F. C. Journal of Industrial Economics, Vol. 16, Nr 2. April 1968, s. 126-146.
(Den fullständiga texten finns online via JSTOR till medlemmar för att prenumerera institutioner). En detaljerad analys av arbetet i den Industriella och Kommersiella Finance Corporation (ICC), som grundades 1945 som en del av en post-war, Bank of England ledde initiativ till att fylla i vad som blev känt som “Macmillan gap” (fel av Staden att tillgången till långsiktig finansiering till små och medelstora företag) Sedan 1983 har det varit känt som 3i Group plc.
Giro två års hårt slit. Banker, vol. 120, nr. 536, s.1069-76, oktober 1970.
Inflation och integration av en expanderande monetära systemet. Euromoney, Mars 1971, vol.2 nr. 10, s.22-26.
Glyn Davies’ inledande föreläsning, som handlar om konsekvenserna av inflödet av utländska banker i Storbritannien.
Bank of Wales – Nu. Wales Radikala Cymru, nr. 5 Mars 1971, s. 7.
En artikel, skriven för den Walesiska Labour Party ‘ s nyhetsbrev, där de skäl som ledde till grundandet av Bank of Wales.
Hur Wales ‘ s Bank kommer att arbeta. Western Post, Den 10 Mars, 1971.
Tillväxt och bortskaffande av personlig förmögenhet på 1960-talet.. Building Societies ” Gazette, juli 1971, vol. 103, nr. 1239, s.642-646.
Kommer konkurrensen om inlåningen vara ordnat – eller skära halsen? Building Societies’ Tidskrift, vol. 103, nr. 1240, augusti 1971, s. 738-744.
Giro unchained och laddas. Banker, vol. 122, nr. 555, s.657-62, Maj 1972.
Internationella Giros och clearingbanker. Euromoney, vol. 3, nr. 12, Maj 1972, s. 15-20.
Nationella Giro : modern överföring av pengar, förord av James Callaghan. London : Allen och Unwin, 1973. 246p. ISBN 0-04-332054-6.
Här boken diskuterar föregångare av giro system i Egypten under den tid av Ptoleméerna och det Antika Grekland, utveckling av postal giro system i Europa och Japan, varför Storbritannien var så sen med att fastställa en bankgiro-bank, och utvecklingen av den Nationella Tävlingen.
Eu-finansiering för utveckling redigerad av Glyn Davies. Cardiff : University of Wales Press, 1974. 119p. [förfarande] konferens om & Eu-Finansiering för Utveckling som arrangeras gemensamt av University of Wales Institute of Science and Technology och Cardiff Junior Chamber of Commerce. ISBN 0-7083-0567-9.
huvudstaden i Wales är en växande finansiella centrum. Prestation, juni 1975, s.35.
Bygga samhällen och deras grenar : en regional ekonomisk undersökning av Glyn Davies med Martin J. Davies. London : Franey, 1981. 429p ISBN 0-900382-40-6.
Tid för att bygga samhällen till att bli banker. Bankens Magazine, December 1982, vol. 226, nr. 1665, s.11-12.
Finansiella stormarknader kontra lyhörd sparbanker. Chartered Institute Building Societies journal, vol. 37, nr. 156, Maj 1983, s. 54-55.
revolutionen i monopol teorin, av Glyn Davies och John Davies. Lloyds Bank Review, juli 1984, nr. 153, s. 38-52.
En artikel av far och son om betydelsen av teorin om bestridas marknader.
Samhällen behöver större befogenheter än den gröna papper erbjuder. Building Societies ‘ s Tidning, vol. 117, nr. 1420, April 1985, s. 459-462.
historien om Girobank i Storbritannien 1968-1991 i Post -, bankgiro -, bank-i Europa redigerad av T. D. Bron och J. J. Pegg. Tavistock: AQ&DJ Publikationer, 1993, s. 189-198.
Uppgång och Fall av Mynt Empire: långsiktiga trender i den ekonomiska betydelsen av mynt. I: Betalningar – det förflutna, nuet och framtiden : en samling uppsatser som analyserar trender i penningmängds-överföring London : Föreningen för Clearing Tjänster, 1995, s. 27-45.
Kredit: 6000 År Gammal och Fortfarande Utvecklas Kraftfullt, Kredit, juni 1996, s. 16-19.
En artikel för (U. S) National Association of Credit Management journal. Den finns tillgänglig från Highbeam webbplats. Artikeln diskuterar historia av kredit, effekterna av uppfinningen av mynt på utvecklingen av kredit -, utveckling av tryckta pengar och effekterna av bankkonkurser.
Monetära Innovation i Historiskt Perspektiv: Varför Revolutionen alltid Kokar Ner till Utvecklingen
Detta papper fick som Inledningsanförande vid den Först Samråda med Hyperion Digitala Pengar Forum-7: e-8: e oktober 1997, London, Digitala Pengar: Ny Era eller Business as Usual?
Den gemensamma valutan i historiskt perspektiv. Den Brittiska Numismatisk Tidskrift, vol. 69, 1999, s. 187-195.
1999 Howard Linecar Memorial Föreläsning.
roten till all ekonomi: mynt 640 F.KR. I: James Dyson historia av stora uppfinningar redigerad av Robert Uhlig London : Constable, c2001, s. 26-27.
En historia av pengar : från antiken fram till i dag, 3rd ed, förord av the Right Honourable Viscount Tonypandy. Cardiff : University of Wales Press, 2002. – 720p. ISBN 0-7083-1773-1 (inbunden), 0-7083-1717-0 (paperback).
standardverk om utveckling av pengar från dawn of civilization och framåt. Den första upplagan publicerades 1994. En Historia av Pengar är tillgänglig från bokhandlare som erbjuder hela världen leverans, i tillägg till den vanliga bokhandeln kanaler.

Krigstida Upplevelser i Italien

 Upp Apenninerna: A winter ‘ s tale. Armén Kvartalsvis & Försvar Journal Vol. 128 Nr 3. Juli 1998, s. 329-332.
En artikel om Busty gris, som antogs som en slags maskot av ‘En’ Skvadron, Kungliga Dragoner, sen 1943.

Regeringen och Officiella Undersökningar

Glyn Davies fram bevis för att olika officiella undersökningar ingår dessa nedan.

Kommitté för att se över det Nationella sparandet, juni 1973, (Cmnd 5273). Ordförande: Sir Harry Sidan.
Kommitté för att se över de Fungerande Finansiella Institutioner, juni 1980, (Cmnd. 7937). Ordförande: Sir Harold Wilson.
underhusets Kommitté på Walesiska Angelägenheter, Minuter av Bevis, CBI Wales, den 25 November 1982. De ekonomiska effekterna av EEG (Europeiska Ekonomiska Gemenskapen) medlemskap för företag och näringsliv i Wales.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *