ROBERT BAILLIE

link: http://www.newble.co.uk/hall/baillie/biography.html

ROBERT BAILLIE, c. D. D. silmapaistev PRESBYTERIAN JUMALIK

JA ÜKS VOLINIKKE, ET KIRIKU
ASSAMBLEELE DIVINES JUURES WESTMINSTER.

ROBERT BAILLIE oli sündinud Glasgow ‘ s, aastal 1599. Tema isa, Härra Thomas Baillie, oli kodanik, et koht, ja poja Baillie, Jerviston, kes oli venna Pere Carphin, ja filiaali vana Pere Lamington, kõik maakonnas Lanerk. Baillie, Hoprig ja Lamington oli filiaali Baliols, Lords of Galloway. Hoprig, abielludes tütar kuulsa Sir William Wallace, Regent Šotimaa, mis on saadud kinnisvara Lamington. Nende teine poeg oli esimene Maja Carphin; kellest Jerviston eelkäija meie autor, vastavalt Nisbet on Heraldika. Tema ema nimi oli Helen Gibson, laos Gibsons of Dune, kellest mitmed olid ülimalt eristada, muutes suurkuju Seadus.
Meie Robert Baillie saanud oma hariduse University of Glasgow, oma emakeeles linn, Robert Baillie, hoole all ja suunas Härra Sharp, kes oli siis pea, et Kolledž. Kui Ülikoolis, ta oli tähelepanuväärne näide suur kirjandus hoolsuse, andes alati väga suurt tähelepanu oma uuringud. Olles võtnud oma kraadi kunst, pööras ta oma mõtted uuringu jumalikkusest, mis taotles ta koos väsimatu tööstus. Ja võttes, umbes aastal 1622, saadud tellimusi Peapiiskop Seaduse, ta oli valinud Regent Filosoofia Ülikooli Glasgow ‘ s. Samal ajal, kui ta oli seda jaama, ta oli mõne aasta eest, arstiabi, haridus, Issand, Montgomery, kes, kestus, viis ta koos temaga, et Kilwinning; kus kirik oli ta esitanud Earl of Eglinton.
Seal elas ta rangelt sõpruse, et üllas pere ja oma rahvaga; nagu ta tegi ka tema tavaline, Peapiiskop Glasgow, kellega ta hoida kuni epistolary kirjavahetus. Aastal 1633, ta langes, alates põhimõte, tagasihoidlikkus, pakkumine, mis oli talle tehtud kiriku Edinburghis. Taotletakse, 1637, Peapiiskop Glasgow, et jutlustada jutlus enne peaassamblee soovitust Book of Common Prayer, ja Canon Kiriku, siis avaldatud ja loodud asutus, ta langes teenus; ja kirjutas ilus kiri Peapiiskop, määrates, miks ta keeldub. Kiri on dateeritud Kilwinning, Aug. 19., 1657, ja on järgmine:
“Palun Teie Võim, Oma Võim on kirjas 7. see hetk, kui ma sain 13, hilja, kus ma olen soovitud jutlustama eelmisel kolmapäeval selle kiire, enne Assamblee, ja raam minu jutlus ühendada minu hearers, et kuulekus ja praktika canon meie kiriku ja Service raamat, mis on avaldatud ja loodud asutus. Ma olen väga tänulik, et teie Võim on hinnang minu vaestele kingitusi, ja ei alandlikult tänan oma Võim jaoks, kes kavatsevad au mulle nii suure teenus: aga withal vabandust, et minu praegune korraldus sunnib mind langus tasuta. Tõde on see, et seni ma ei ole õppinud esitatud küsimuste puhul, et Raamat meie Kaanonid ja Ühise palve, vaid olen võtnud veidi silmas neid, kusjuures, praegu, minu meelest ei ole viisil täidetud; jah, veidi plcasure mul on need raamatud, ja suurt meelepaha [leida kõige osa on, mõlemad pastorid ja inimesed kõikjal, kus ma tulen, eostatud neid, mis on täis minu meelest sellise meetme lein, et ma olen vaevalt võimeline kuulutama oma karja: aga jutlustama, teine kogudus, ja nii kuulus kohtumise, kui neid küsimusi, olen sel ajal täiesti võimetu.”
See meeleolukas keeldumine oluliselt oli luua oma maine isik, kes on vastu Piiskopkond Kirikus Šotimaa, sel ajal. Alustamisel Reformatsiooni, ta oli oma raskusi oma hariduse ja tema delikatess järgides Kuningas riigi asutus, järgides mõningaid meetmeid Covenanters; kuid pärast mõtlemine, lugemine ja palve, nagu ta ise ütleb, ta tuli südamest oma meetmeid. Ja on ülimalt eristada tema rahulik ja tervendav tujusid, tema aeg-ajalt konservatiivsus, ja kindel otsus, oli ta palju töötanud avaliku ja oluliste asjade kiriku aastast 1687.
Ta oli valitud ja ametisse nimetatud aastal 1638, tema enda Presbyteerio Irvine, liige väga kuulus ja meeldejääv Assamblee juures Glasgow ‘ s, mis oli eelmäng kodusõda ja mille lugeja võib näha eelkõige arvesse Hr Henderson‘s life. Selleks, et Assamblee, Härra Baillie kuvatakse suurt tarkust, innukus, ja õppimine. Ta ideaalselt ilmus üks kõige võimeline ja innukas pooldab Presbyterian põhjustada. Ja ta oli iseäralikult eristada, tema tugevat vastuseisu Prelacy ja Arminianism. Ta oli ka liige kõikidele järgmistele Üld-Sõlmed Kiriku Šotimaa, kuni aastal 1653, välja arvatud, kui ta osales Assamblee Divines juures Westminster.
Ta oli ka üks neist silmapaistvamad ministrid, kes osales armee Covenanters, nagu kaplan, aastatel 1639, ja 1640. Ta ütleb: “1 möbleeritud pool tosinat häid kaaslasi, muskets ja pikes, ja minu poiss lai mõõk. Ma läbi ise, kui mood oli, mõõk, ja paar hollandi püstolid minu sadul; kuid ma luban süüteo eest ükski inimene, välja arvatud röövel viis, sest see oli osa meie üksi palvetama ja jutlustama julgustust meie kaasmaalased, mida ma tegin kõige rõõmsalt kõik minu võimuses.- Igal ettevõttel, sõidab kapteni telk-ukseline, vapper uus värv, templiga Šoti relvad, ja see moto, “Kristuse Kroon ja Pakti, kuldsed tähed.” – Lisab ta: “kui te oleksite laenas oma kõrva hommikul, või eriti ajal isegi, ja ära telgid heli mõned allkirja laulud, mõned palvetavad, ja mõned lugemise Pühakiri, te oleks olnud uuenemine. – Enda jaoks, ma ei leidnud minu meelest on parem tuju, kui see oli kogu selle aja, kuna ma tulin kodust, kuni mu pea oli taas homeward; olin nagu mees, kes oli võtnud minu puhkuse maailmas, ja oli otsustanud surra, et teenuse, ilma tagasi. Ma leidsin kasuks Jumal särav minu peal, ja magus, tasaseks, alandlikuks, kuid tugev ja vehement vaim, mis viib mind kõik koos, aga ma ei olnud varem oma teel läände, pärast sõlmimist rahu, kui minu vana turvalisuse tagasi.
Härra Baillie oli käesoleval ajal kogu lepingu Kuningas, mis algas kell Kippon, ja sõlmiti Londonis. Ja kui üks on võimeline ja innukas pooldab Presbyterian põhjus, mis ta oli, aastal 1640, saadetud covenanting Lords of Scotland London, koostada süüdistuse Juhib, Canterbury Peapiiskop. eest üritab obtrude, et saada uuendusi peale Šoti Kiriku. Samal ajal, kui ta oli Inglismaal pärast, et kord, kui ta kirjutas, et Presbyteerio Irvine suur ja regulaarne arvesse riigi siseasjadesse, ja saata neid, muu hulgas eelkõige Teataja menetluse uuringus the Earl of Strafford.
Mitte kaua pärast tema tagasipöördumist oma kodumaale, aastal 1642, ta oli määratud Ühine Professor Jumalikkusest, Hr David Dickson, University of Glasgow. Ja tema maine oli muutunud nii suur, et ta oli enne seda saanud kutsed teised kolm Šoti Ülikoolides kõik, millest ta keeldus. Ta jätkas oma Professuuri kuni Taastamine; kuid tema heakskiidu ülesannete see oli katkenud, kaua aega, tema elu-Inglismaal.
Nagu jumalik ideaalselt õppinud, ja kinnitatud õigeusu, ta oli aastal 1643, valitud üks Volinike alates Šoti Kiriku Assambleele Divines juures Westminster. Kuigi ta ei eristada ise, rääkides palju arutelusid, et Assamblee, ta tundub olevat väga kasulik. Ta täielikult nõustus põhimõtete ja seisukohtade juhtivaid liikmeid; ja saavutanud hea maine tema kirjutised. Ta kirjutas arvesse riigi af. laada ja menetluse Assamblee, samal ajal, kui ta oli Londonis, mis on väga huvitav. Kui ta võttis tema puhkus Assamblee Prolocutor, nime Assamblee andis talle austatud tunnistust, ja tänu tema labors.’ Ta jäi seal peaaegu kogu aeg, et peaassamblee istus, ja läks tagasi oma riik viimase aasta lõppu 1646. Kui see Assamblee rose, inglise Parlament tegi temast ilus käesoleva hõbe-plaat, millel on pealdis, intimating, et see oli märgiks, et nende suur austus talle, ja vaadelda kinnitus tema hea teenuseid. See oli pikk hoolikalt säilitatud maja Carnbrae, maakond Lanerk, vana asukoht Baillies.
Härra Bailhie oli silmapaistev kindel, Markii, Argyle, Earls, Cassils, Eglinton, Lauderale ja Loudon, Issand Balmerino, Sir Archibald Johnston, Issand Warriston, ja teised peatoimetaja juhtide seas Covenanters. Ta seeläbi saadud kõige õigem teadmised paberid ja kõige olulisem tehingute need ajad, kus ta väga hoolikalt kogutud ja säilitatud. Ta oli väga tõrksad Piiskopkond, kuid ta ei olnud puudulik loyality. Üldkogu Šotimaa olnud nii palju usaldust tema ustavust Maja Stuart, et pärast täitmist o Kuningas Charles I. 1649, nad ametisse nimetanud ühe saatkonna oma keha Charles II. Haagis pärast seda, kui ta kuulutati Šotimaal. Sellest, et kord Härra Baillie suunatud Kuningas lojaalne kõne, milles kõige karmimalt tema rõõm ja see, et tema vennad oma pärandi troonile, ja nende suur abhorrence mõrva tema kuninglik isa. Tema mõtetest, sel juhul tundub, et Presbyterian Divines jooksul, nii kodus kui ka välismaal, väga üldiselt kokku lepitud.
All Cromwelli on ületamisele, ta on ühinenud erakonna nime Resolutioners, ning kirjutas mitmete dokumentide kohta, mis pool. Ta oli tugev vastumeelsus talumine, ja kasutanud, ise iga võimalust, tunnistades selle vastu. Ta harva jätab kõik oportunity, shewing tema disapprobation doktriini talumine, kas tema Kirju või tema teisi kirjutisi.-Pärast Taastamist Kuningas Charles II. Härra Baillie, 2. Jaan. 1661, huvi Earl of Lauderdale, kellega ta oli suur lemmik, tehti Peamine Ülikooli, Glasgow ‘ s, peale eemaldamist Härra Patrick Gillespie, kes oli patronised poolt Cromwelli. On öeldud, mitmed kirjanikud, et Härra Baillie oli pakkuda Piiskopkonna, mida ta absoluutselt keeldus. See on väga tõenäoline. Ta oli väga kõrgelt hinnatud, mida mõned kõige silmapaistvamad Piibli-ja klassikalise teadlased Mandril omal ajal; kui Spanheim, Salmasius, Neet, Leusden ja Constantine L. Empereur.
Oma Kirjades, kirjutab ta on mees suur vagadus ja intellekt, ja on leitud, abivalmis, tema korrespondent Hollandis parim ja kõige uuemaid väljaandeid heebrea, Syriac ja araabia keele, kirjanduse ja isegi matemaatika; kõik, mis shews korraga väga erinevaid ja ulatuses, mis on tema enda õpitut ja ka tema siiras soov edendada huvisid, et academical institution, kellega ta oli lähedalt seotud.
Ta oli väga hea lingvist. Tema väsimatu tööstuse, kui ta omandas teadmisi kaksteist või kolmteist keeles; ja ta võiks kirjutada ladina-stiilis, mis oma arvamust, õppinud mehed võivad väga hästi saanud Augustan vanus, ja mis tema Opus chronoloicum on otsustav tõend. Härra Bailile oli tõrksad matused jutlusi, kui ta oli Londonis. Rääkides Härra Pym on matused, ta ütleb; ” Marshall oli kõige elioquent ja asjakohane matused jutlus; mida me ei tahtnud kuulda; sest matused jutlusi peame minema.”
Ta oli kaks korda abielus. Tema esimene abikaasa, Lilias Fleming, ta oli mitu lapsed; ja tema teine naine, Peamine Strang tütre, tal oli üks tütar Margaret, kes oli abielus Härra Walkingshaw, Barrowfield. Peamine Baillie jätkuvalt kõige kindlalt kinnitatud Presbyterian valitsuse ja opositsiooni Prelacy, et tema elu lõpuni. Kui tõend selle kohta, silmapaistev ajaloolane ütleb; “Mul on see alates uurijana käsi, üks tema teadlased, kes hiljem oli tema järglane, ja ootasin teda paar nädalat enne oma surma, et ta suri kindla Presbyterian, ja all juurdunud vastumeelsus Prelacy selles kirikus. Minu autor soovitud Härra Baillie on euroopa kursused, mis see kirik oli nii kiiresti jooksevad. Tema sõnad, et tal olid; ‘Prelacy on nüüd tulemas nagu maa-üleujutus; minu osa, 1 on lugeda, et poleemikat nii palju kui suutsin, ja pärast kõik minu uurimise ma leian, et see, (Prelacy) ja olen veendunud, et see on vastuolus Pühakirja, mis on vastuolus puhas ja primitiivne antiikajast, ja diametraalselt vastupidine tõsi, huvi nende maad.’
Ja tema viimase töötamise ajal, haigus, kui ta külastas hiljuti.tehtud Peapiiskop Glasgow, ta on öelnud, et tegeleda ise talle järgmised sõnad: “Härra Andrew, ma ei helista sulle, mu Issand. King Charles oleks teinud mulle üks neist Lords: aga ma ei leia Uues Testamendis, et Kristus on iga Lords oma majas.” Aga ta kohtles Peapiiskop väga viisakalt. Tuleval aastal Prelacy, nagu maa-üleujutus -, piduri-oma südame, ja oli tugev tendents, et kiirendada tema tegevuse lõpetamise kohta. See on ilmne kaks originaal tähtede all, tema enda käega, Earl of Lauderale, ühe kuupäevaga, 16. juuni, 1660, ja muud 18. aprill, 1661, mis on veel säilinud Wodrow Ajaloos. Tema tervis ei suutnud teda Kevadel aastal 1662, ja ta suri kuu juulist sama aasta vanuses 63 aastat.
Autor lisas, et Peapiiskop Spottiswode Ajaloos, rääkides Peamine Baillie, ütleb: austada teda, ” Robert Baillie, Professor Jumalikkust, ja hiljem on Peamine, õppinud ja tagasihoidlik mees, kuigi ta on avaldanud mõned väga vägivaldne kirjutised, kuid need voolas pigem alates kihutamine teiste isikute suhtes, kui tema enda kalduvused. Ta on jätnud väga tõendi tema töökus ja õppimine tema Opus Chronologicum.”
Ja tähistas Härra Wodrow, tema Ajalugu Kannatused Kiriku Šotimaa, on antud järgmised iseloomu Peamine Baillie. “Härra Robert Baillie võib kõige õigustatult tuleb arvestada seas suuri mehi sel ajal, ja oli au, et tema riik, tema põhjalik ja universaalne õppes, tema täpne ja kindel otsus, et väga erinevaid keeli, milles ta mõistis, et number kaksteist või kolmteist, ning tema kirjutamist ladina-stiilis, mida võib muutuda Augustan vanus. Aga mul on vaja, ei suurenda tema iseloom; tema teosed ei kiitke teda väravad.”

Härra Baillie on Kirjutised on: Kaitse Reformatsiooni Kiriku Šotimaa vastu Hr Maxwell, Piiskop Ross.
—Paralleelse vahel Šoti Teenus-Raamat, Romish Missal,
Päringut anent Teenuse – Raamat
Kui Canterburian Enese Veendumus.
Vastumürk, et Arminanism
A Traktaadi kohta Šoti Piiskopkond.
Laudensisim.
Saatan Liider juht, et kõik, kes vastupanu Heastamine Siioni.
Jutlus kuulutas alates Zech. iii. I House of Commons, nende pidulikult Kiire, Veebr. 28., 1644.
A. jutlus pärit isa. lxiii. 17. enne Lords, 30. juuli, 1645.
A Hoiatavad alates tehtud Vigu ajal, eriti Sõltumatud,
Teine osa Hoiatavad, 4to. lk 179 ja pikk Eessõna, London, 1647
Vastuse Tagasihoidlik Inquirer.
Opus Historicum ja Chronologicum; folio, B. 1. lk 507. B. 2. lk 15!. koos frontispiece, trükitud Amsterdam, 1668. See on kirjutatud klassikaline ja elegantne ladina ja selgelt tõestab, et autor oli mees sügav teadus-ja väga põhjalikke teadmisi.
Kirjad ja Ajakirjad, vol 2. 8vo. vol. i. lk 436. vol. ii. lk 462. Edinburgh, 1775. Ajakirjad sisaldavad Ajalugu peaassamblee at Glasgow aastal ltsR; Konto Earl of Strafford on Trial; üldkogud, 1641, 1645.

(Mälestustest, Westminster Divines” James Reid)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *