KUIDAS LUGEDA TEADUS-RAAMAT

Link: https://www.cc.gatech.edu/fac/Spencer.Rugaber/txt/researchPaper.html

Spencer Rugaber
August 30, 2006

ülikooli, sa on tihti küsitakse, et lugeda akadeemiline raamat või artikkel. Siin on mõned juhised ja küsimused võite küsida, ise samal ajal tehes.

 1. Have a look at raamat, Kuidas Lugeda Raamatut (J. Mortimer Adler ja Charles Van Doren, Simon ja Schuster, 1940). See pakub palju kasulikke nõuandeid, et parandada oma lugemisel oskusi.
 2. Te ei pruugi mõista kogu paber vaid ühe lugemise. Esimesel pass, saada üldine idee, otsida üles kõik sõnavara, sõnad, mida ei saa sellest aru, ja kirjutage oma lahendamata küsimustele. Siis tee veel läbida, mis teile sobib puzzle tükid kokku.
 3. Selgitada selle raamatu ideed ja riik seda lihtsat lauset. doktoritöö on peamine idee, et autor on püüdnud veenda teid. See on millalgi üllatavalt raske kindlaks teha.
 4. Pärast lugemist raamat, küsi endalt, kas autor on veendunud, te väitekirja. Kui ei, siis miks? Oli loogika vigane? Seal oli, ei ole piisavalt tõendeid?
 5. Selgesõnaliselt kokku autori väide. Mis on, kirjutage punkte autori argument, ja põhjused on igas punktis.
 6. Mis on teisel pool küsimus? Sageli autorid märgitakse see sõnaselgelt, rohkemal või vähemal määral diagonaal. Isegi on autor ei maininud, teine pool üldse, sa peaksid püüdma kokku, teine pool argument. Lõppude lõpuks, kui ei ole teine pool, siis miks oli raamatus kirjutatud esimese koha?
 7. kas On olemas küsimusi, et teil on jäänud mõtlevad? Sageli, kui autor on selgesõnaliselt tõsta “Tulevane Töö”, mida saab teha, et jälgida töö kohta esitanud. Vastupidi, autor võib-olla kahe silma vahele mõned ilmsed küsimused, mis jäänud vastamata jäänud paber.
 8. üldisemalt, püüa iseloomustada valdkonnas, mille autor on töö. Mitu korda autor seda selgesõnaliselt rääkida “Seotud Tööd”. Ja kui põhjalik autor arutavad, kuidas tema töö erineb iga autori konkurente.
 9. Kuidas autor kinnitada tema töö? Et on tegemist juhul, kui autor peab tõendama, et selja ta üles. Eri valdkondade kasutada erinevaid tõendeid. Näiteks matemaatikud anda tõendid; psühholoogid teha katseid; ja insenerid ehitavad sageli prototüübid. Hoiduge paberid, mis pakuvad arvamusi, kuid ei anna teile tõendeid, et toetada neid.
 10. Milline oli autori stiili? Palju teadustöid on väga (liiga) kuiv, märkides, lihtsalt fakte väike kaunistus. Teised on rohkem juhendaja laadi, kasutades teise isiku asesõna (“teie”) asemel isikupäratu kolmanda isiku (“ta”/”ta”/”see”). Mõned kasutavad aktiivse hääl, mõned passiivne. Mõned isegi kasutavad aeg-ajalt joonis kõnes liven asju.
 11. Siin on üks teine raamat võite vaadata (Kirjutamine Argumendid: A Retoorika, mille Näidud, John D. Ramage, John C. Bean, ja juuni Johnson, Longman Publishers, 2004). See kirjeldab tehnikat autorid kasutavad (või valesti), mis kinnitab nende seisukohti. Arusaam tehnikaid autorid kasutavad oma kirjutamise saab parandada, kui hästi sa loed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *