Mobiil-Tervise Rakendused

Link: http://www.ruf.rice.edu/~mobile/mobile_healthcare.html

Missiooni

Mobiilsete süsteemidega, nagu mobiiltelefonid ja pihuarvutid, annab väga paljutõotav platvorm mobiil tervishoid. Juba väga võimas, võivad nad koguda kasutaja andmeid ja esitada tervist edendavate sõnumitega mitte-interruptive mood läbi traadita keha-area network; nad võivad suhelda, meditsiini-teenuste kaudu üha enam suure kiirusega traadita Interneti-ühendus. Aga multidistsiplinaarne ettevõtmine on vajalik, et saavutada oma potentsiaali tervishoiuteenuste eest.

Samas biomedical sensor tehnoloogia, kliiniliste uuringute ja meditsiinilise informaatika on oluline osa selles ettevõtmises, me kavatseme ehitada mobiili infrastruktuuri tervishoiuteenuste eest. Meie uurimistöö eesmärk on käsitleda põhilisi teadus väljakutseid energia-efektiivsus, turvalisus, inimese-arvuti interaktsiooni kaudu rakendamise orienteeritud lähenemisviisi. Meie peamine meditsiiniline kaastöölisi include Abramson Keskus Tuleviku Tervis (Drs. Dacso ja Crowder), Sünd. of Pediatrics, Baylor College of Medicine (Drs. Cheryl Anderson ja Nancy Butte), School of Health Information Science, Univ. Texas-Houston (Dr. Zhang), ja Univ. Texas Hambaravi Filiaal at Houston (Dr. Walji).

 

Riisi Orbiidil platvorm

Meie test-voodi on Riisi Orbiidil platvorm, mis koosneb kolmest tasemest computing. Traadita andureid ja ümbritseva kasutajaliidesed on esimene tase; nad on liides infotehnoloogia infrastruktuuri ja inimeste kasutaja. Mobiilne süsteem, mobile telefon praegune prototüüp, on teine tasandil; ta juhib esimese taseme seadmete kaudu traadita keha-ala võrgu (WBAN) ja suhtleb Interneti serveriga. Internet server on kolmanda taseme; see pakub ülim võimsusega arvutustehnika ja meditsiinilised teadmised. See on ühtlasi vahelise liidese kasutaja ja tervishoiutöötajad. Selle Orbiidil platvorm toimib arenev katse-voodi meile teha alusuuringuid.

 

Rakendused

Health Diary

Tervise Päevik kogub tervise teave huvi ning andma sellest päris õigeaegselt. See annab oluliselt rohkem andmeid diagnoosida haigusi ja teha kindlaks, ebatervislikud eluviisid. Ette nähtud mitte ainult erivajadustega inimestele, vaid kõigile, see käivitada pidevalt minimaalse sissetungi kasutaja igapäevast tegevust.

Tervise Päevik tekitab palju disaini probleeme mobiili. Kasutades Orbiidil platvormi test-voodi, uurime süsteemi toetus energiatõhusate traadita side, taust-teadlik ressursside juhtimine, ja minimalistlik andur sõlme disain.

Chronicare

Chronicare eesmärk on kasutada mobiilseid süsteeme, nagu Orbit platvorm, et aidata inimesi, kellel on krooniline haigus. Kroonilised haigused on saanud silmapaistev probleem rahvatervise, eriti arenenud maailmas, mis on tingitud elustiili muutused, pikaealisus, ja keskkondlike teguritega. Kahjuks olemasolev tervishoiusüsteem on suunatud suunas ägeda haiguste pigem krooniline ones. Hooldus krooniline haigus nõuab pidevat suhtlemist vahel, patsientide ja meedikute jaoks pikema aja jooksul. See nõuab ka patsientidel võtta rohkem vastutust ja algatust. Mobiili infrastruktuurid võivad aidata täita nende nõudeid. Uuesti, kasutades Orbiidil platvorm, uurime alusuuringud küsimusi, inimese-arvuti interaktsiooni, energiasäästlik disain, taust-teadlikkust selle rakenduse jaoks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *