Switching to the Mutt Email Client

Link: http://nullprogram.com/blog/2017/06/15/

See artikkel on tõlgitud vene keelde Howtorecover.
See artikkel on tõlgitud ukraina Avatud Lähtekoodi Algatus.

Märkus: kuidas ma hallata oma e-posti poleks tõesti tööd enamik inimesi, nii et ärge lugege seda kui soovitust. See on lihtsalt arutelu, kuidas ma eelistan kasutada e-posti.

See oli peaaegu neli aastat tagasi olen vahetanud webmail, et kohandatud e-posti konfigureerimine põhinevad Notmuch ja Emacs. Notmuch kätte nii nagu native back-end ette indekseerimise ja sildistamine, samuti front-end, kirjutatud Emacs Lisp. See on oluliselt parandanud minu e-posti kogemus, ja ma soovisin ma seda teinud varem. Ma tõesti nautisin, millel on nii palju otsest kontrolli oma e-posti.

Samas, ma olen alati juhtiv asju — juhtiv tunneb end palju tootlikum, kui see tegelikult on viimase kuu jooksul ma uuesti leiutatud minu e-posti olukord, seekord üleminek koostisega Mutt, Vim, mu ja tmux. Tervikuna minu e-posti liides praegu elab sees klemm, ja ma naudin seda isegi rohkem. Ma tunnen, et ma olen “tasandada” jälle minu e-posti harjumusi.

Server-side olen ka vahetanud Exim, et Postfix ja procmaili, muutes serveri konfiguratsiooni kogu palju lihtsam. Sealhulgas SpamAssassin, see on lihtsalt kolm rida lisatakse vaikimisi Debian konfiguratsioon. See jätab palju vähem ruumi viga, ja ma võiks taastada see nullist vähe probleeme, kui seal oli avarii. Minu eelmise konfiguratsiooni vaja üsna natuke süsteemi konfiguratsiooni, näiteks tuginedes incron, et sorteerida sissetulevate e-kirjade, eriti rämpsposti, kuid procmaili nüüd teeb seda tööd rohkem puhtalt.

Poole Töökindluse

Aastate jooksul olen saanud vähem kannatlik, kui tegemist on tegelevad purustamine muudatused tarkvara, ja ma olen saanud rohkem konservatiivne umbes süsteemi stabiilsus. Pidevalt ajakohastades minu koosseisude ja harjumusi uusima tarkvara muudatuste oli huvitav väljakutse varem oma karjääri, kuid täna on palju parem kasutab minu aeg. Debian Stable, minu eelistatud operatsioonisüsteem, mis töötab päris palju täiuslik tempo minu jaoks.

Pärast nende muutuvate eelistustega, üks suurimaid põhjusi minu hiljutine e-posti muutus oli teha minu e-posti seadistamine tugevam ja stabiilne. Seni, e-posti seoti tihedalt Emacs, konfiguratsiooni joonis otse MELPA, tõmmates the bleeding edge versioon iga pakett I kasutada. Breaking muudatused saabuvad ootamatud korda, ja aeg-ajalt praegune versioon pakett ajutiselt ei tööta. Tavaliselt see on sellepärast, et arendaja surutakse halb toime õiguse enne viimast MELPA ehitada, ja nii, et pakend on katki, paar tundi või päeva. Ma olen olnud süüdi selles ise. MELPA Stabiilne on ette nähtud, et lahendada need probleemid, aga tundub, et murda sagedamini kui normaalse MELPA. Näiteks tol ajal selle kirjalikult, Paha ei ole installable kaudu MELPA Stabiilne tõttu tekkinud sõltuvus.

Sidumine midagi nii oluline kui e-posti, et see Rube Goldberg machine tegi mind närviliseks. Juurdepääs oma e-posti sõltus mitmed sõltumatud süsteemid erinevate tasemete stabiilsust, et enamasti ei tööta õigesti. Mu võta Mutt lõika see alla vaid paar väga stabiilsed süsteemid.

format=voolas

Ma olen ammu uskunud, HTML email on jäledus, mida ei tohiks kunagi on leiutatud. Tekst on ideaalne formaadis e-posti, ja seal on mitmeid kirjeldusi, et teha seda tööd hästi eri süsteemid. Üks neist standarditest on RFC 3676, kõnekeeles nimega format=voolas, või lihtsalt f=f.

Kodeeritud sõnumid f=f võimaldada e-posti kliendid ohutult tagasivool punkte, et kenasti sobima kasutaja display, kas see kuva on õhem või on laiem kui saatja algne sõnum. See on ka täielikult kooskõlas posti klientidele, kes ei saa aru, format=voolas, mis kuvab sõnumi saatja algselt pakitud.

Põhilised f=f on sõnumeid, mis võib olla nii “pehme” ja “kõva” reavahetused. Kui rida lõpeb ruumi, siis see on pehme reavahe. E-posti klient võib julgelt tagasivool read eraldatud pehme reavahe. Ilma tagumise ruumi, see on raske, reavahe, mis keelab voolab järgmisel real. Viimane rida lõike, lõpeb raske reavahe. Seda kasutatakse ka teksti, mis ei tohiks tagasivool, nagu koodi proovid.

Ma illustreerivad kasutades allkriipsuga asemel ruumi, nii et saate seda näha:

See on sõnum format=voolas stiil, allowing_
e-posti kliendid voolu see teade kenasti aastal kuvab of_
erinevad laiused.

> See on näide quote blokeerida sõnum,_
> mida on toetatud formaat=voolas spetsifikatsioon.
>> See toetab ka pesastatud quote plokid, mis means_
>> see lõige ei voolavad eelmine.

RFC hõlmab serv juhtudel, mis nõuavad erilist “kosmos-täidis” reeglid, aga, kui muudate teksti e-posti toimetaja, sa pead ainult mõtlema, pehme ja kõva reavahetused. Minu puhul, Mutt hoolitseb ülejäänud andmed.

Kahjuks Emacs ‘ puudub korralik tugi f=f, kuigi ma olen kindel, et alaealine mode võiks kirjutada, et see töö hästi. Teiselt poolt, Vim on mängib üha suuremat rolli minu päev-päevalt muutmine, ja see on suurepärane sisseehitatud tuge f=f. Kuna ma olen nüüd kasutades Vim, et kirjutada kõik mu e-posti, ma saan seda tasuta.

Esiteks, ma ütlen Mutt, et ma tahan kasutada f=f minu .muttrc:

set text_flowed

Siis Vim, lisan w lipu formatoptions, mis ütleb, et see murrab lõigetes kasutades pehmed reavahetused.

set fo+=w

Kui ma tahan, et kontrollida minu f=f vormindamine, ma ajutiselt võimaldada nimekiri valik, mis kuvab $ kõik reavahetused.

set list

Kuigi mõned inimesed märkaks vahet, ma tunnen end veidi halb ei, kasutades f=f kõik need aastad! Mõned inimesed võivad olla kannatasin inetu, mitte voolav kirju mind. Minu ainus condolance on, et vähemalt see ei olnud HTML.

See ei ole kõik roosid, kuigi. Kui ma kirjale, Mutt ei paigalda tsiteeritud tekst, f=f arvesse minu vastus, nii et mul on massaaži see f=f mina. Samuti, nagu GitHub ei toeta Markdown e-vastuseid, seda ei toeta f=f. Kui ma vastata küsimustele e-posti teel, GitHub ei tagasivool kenasti minu hoolikalt meisterdatud f=f sõnum asjatult tegemine e-post vastused on halvem variant.

Features mittevajalikud

Üks põhjus, miks ma ei saa valida seda eelkõige e-posti kokkulepe, 4 aastat tagasi, oli see, et PGP toe oli üks mu peaminister nõuetele. Mutt on kindel PGP toe, kuid, Maildir setup (st mitte IMAP), ma pean kasutage klahvi serveris, mis oli esitatud küsimus. Kuna ma enam ei hooli PGP, minu e-posti nõuded on rohkem lõdvestunud.

Aastate jooksul ei olnud tegemist palju kasutada Notmuch on sildistamine süsteemi. I kasutatakse ainult kahe sildi: “lugemata” ja “saabunud” (nt lugeda, kuid siiski vajab tähelepanu). Muidu ma tahaks kasutada Notmuch on võimas otsida, et leida, mida ma tahtsin. Mul on ikka vaja jälgida silte olin kasutades, nii Notmuch indeks, peaaegu sama suur nagu e-kirjad ise, sai osa minu mail backup.

Maildir vorming ise toetab mõned lipud: möödunud (P), vastas (R), seen (Ed), trashed (T) eelnõu (D) ja märgistatud (F). Need on salvestatud sõnumi failinimi. Minu uus konfiguratsioon “näinud” silt (pöördvõrdeline) võtab koha Notmuch on “lugemata” silt. “Lipu all” tag toimub “saabunud” sõnad. Tavaliselt Mutt soovite kasutada postkastid — st Maildir alamkataloogides — eest midagi sellist, kuid ma eelistan kõik minu e-posti istuda üks suur ämber. Otsing, ei sorteeri.

Kuna kaks lipud on osa failinimest, ma ei pea enam lisama sildi andmebaasi (st kogu Notmuch indeks) backup, ja minu e-posti varukoopiaid on palju väiksem. Ma võiks jätkata kasutamist Notmuch otsida, aga ma olen lahendatakse mu asemel. Kui ma otsimine, mu kirjutab tulemused ajutine Maildir kasutades sümboolsed lingid, mida ma külastada Mutt. Mu indeks on mööduv ning ei pea olema varundatud.

Mu haldab ka minu kontaktid alias nimekirja. Seda saab toota Mutt-stiilis teise nimega faili sisu alusel minu Maildir:

mu cfind --format=mutt-alias > aliases

See on tõesti tore, et on kõik mu e-posti istuvad nagu midagi enamat kui suur hunnik faile nagu see. Ma olen hakanud writing vähe skriptid, et koguda andmeid, liiga.

Konfiguratsiooni failid

Nagu kõik minu isiklikud konfiguratsiooni failid, võite vaata minu .muttrc online. Paar esimest nädalat olin tutistamine see fail tunni, aga ma olen nüüd sai see põhimõtteliselt nii, nagu ma tahan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *