Suurin Bike Race – Koskaan

Original: https://web.stanford.edu/~learnest/cyclops/tdf.64.html

CHARLES HOWE, HEINÄKUU 2004

Jos koskaan on ollut vuosi, kun Tour de France voi olla sanoi, että on todella tullut ikään kuin urheilutapahtuma, se on 1964. Live-televisio tehnyt kaikki Ranskan yleisö sykkivä kaksintaistelu viileä, etäinen, laskettaessa Jacques Anquetil, vain kaksi viikkoa pois voittaa hänen toinen Giro d ‘ italia, ja nousukas Raymond Poulidor, karismaattinen Monsieur-tout-le-mond (“Mister Kaikki”) kova-onnea perinne Eugene Christophe ja René Vietto, joka viisi viikkoa ennen oli lovinen hänen ensimmäinen Grand Tour voittaa vain 33 sekuntia Vuelta a España. Koko Ranska oli yhtä polarisoitunut välillä kaksi ratsastajaa, koska Italia oli ollut päivän Bartaleja ja Coppi.

Anquetil ratsasti konservatiivisesti kaksi ensimmäistä viikkoa, kun hän toipunut Giro, mutta onnistui silti voittaa vuoristoinen yhdeksäs vaiheessa ja sen yhden minuutin bonuksen jälkeen Poulidor virheellisesti sprinted kierros varhain vélodrome Monte Carlo. Hän voitti 20.8 km aika-ajo seuraavana päivänä siirtyä toiseen paikkaan, 0:31 ylös Poulidor, kuten pari lähestyi Tour on ainoa päivän lepo, ennen 14. vaihe alkaen Andorra Toulouse.

Se on joskus väitti, että Anquetil vieraillut selvänäkijä ennen Kiertueen, joka ennusti, että hän kuolisi tämän vaiheen aikana, mutta tämä näyttää olevan liioittelua Marcel Belline on ennuste, että hän voisi luopua “lähellä Andorra;” mikä on epäselvää on, onko ennustus oli, että hän olisi yksinkertaisesti vetäytyä kisasta, tai oikeastaan kuolla, näyttää yleisesti hyväksytty nyt (Belline oli tarkoitus psyykkinen käyttää – France-Soir aika ajoin lisää ripaus juonittelua rodun kattavuus). Joka tapauksessa, siellä oli ahdisti ja taikauskoinen puolella Anquetil, joka oli pitkään jatkunut pelko, että hän kuolisi nuorempi kuin hänen isänsä, ja ennustus pakkomielle hänelle. Joka päivä, hän kutsuisi hänen vaimonsa Janine ja kertoa hänelle, ‘Toinen päivä mennyt, kun hän laski alas hänen henkilökohtainen Golgatalla. Tällainen oli antipatiaa välillä fanit kaksi ratsastajaa, että enemmän fanaattinen keskuudessa Poulidor legions lähetti Anquetil lukuisia leikkeitä Belline on ennustus, jossa on merkintä “tervemenoa” kirjoitettu yläreunassa.

rentoutua hänen mielessään, hän halveksivat tavallista lepo-päivä yleissopimusten lepo ja helppo ratsastaa, kääntämällä ylös sen sijaan VIP-grilli sponsoroi paikallinen radioasema. Valokuva paikallisessa lehdessä olisi sanoa, että se kaikki oli Jacques bon viveur, savuke roikkuu hänen suustaan, voileipä toisessa kädessä, sangria valmiina lähellä, ja Janine hänen rinnallaan. Seuraavana päivänä oli “kuin ottaa tuomitsi miehen ampuma-joukkue,” mukaan hänen managerinsa, Raphaël Gèminiani, ja se oli yhdessä vaiheessa, joka Anquetil ei lämmetä.

Pistelee noin julkeaa röyhkeyttä ja halveksuntaa oikea hoito, parhaat kiipeilijät – Poulidor, Bahamontes, ja Jimenez – kaikki kosti hyökkäämällä päässä lipun seuraavana aamuna, kun yllättynyt Anquetil, etsivät kalpea ja haggard, ei voinut reagoida, ja menetti yli neljä minuuttia pitkä (27.5 km) luokan ylös Port d’Envalira vaiheessa aloittaa, joten Poulidor kilpailun johtaja tiellä. Näennäisesti transsissa, Anquetil myöhemmin myöntää, että vain huutaa – sekä piian – Gèminiani ja hänen joukkuetoverinsa Louis Rostollon (plus ajoissa työntää jälkimmäinen) piti hänet pois käytöstä silloin ja siellä. “Halusin vain kiivetä pois, makaa ruohoa, ja nukkua. Kuulin Louisin huutavan minulle, ikään kuin unessa.” Lopulta hän pääsi huipulle, viimeinen mies tiellä, jossa legenda on se, että ‘Gèm’ soveltaa asianmukaisia palliatiivisen – bidon samppanjaa, tietenkin, on tallennettu juhla – kun huutaa haaste hänen ylpeys: “Jacques, jos sinä kuolet, odota, kunnes luuta vaunu saapuu.” Se ei ollut tuntematon ratsastajille jaetaan samppanjaa katsojia, ja Anquetil näytti viihtyvät sen vuonna 1957 Kiertueella, mutta Janine riitoja, että se oli mukana tässä tapauksessa, ja tarjoaa enemmän todennäköisin selitys: hän katsoi Gèminiani, hymyili, ja sanoi itsekseen, “” Se on joko hänelle [Belline] tai minua.’ Hän oli eronnut itse, mitä kohtalo oli tarjota.

Hän oli, hän sitten lähti lähes itsemurha laskeutuminen, syöksevät tiheä sumu, joissa on vain takavalot tukea ajoneuvoja ohjata häntä; Rostollon, joka vain hetkeä aiemmin oli kaitseminen hänen leader-vuorelle ja niin epätoivoisesti yrittää elvyttää häntä, nyt pelkäsivät hänen henkensä menee alas. “Hän jätti heidät seisomassa. En voinut nähdä häntä ja ajattelin itsekseni: ‘Minun jumalani . . . hän on vaarantaa kaiken,'” Gèminiani muistutti. Samaan aikaan, Janine voisi vain kuunnella avuttomana, kun Radio-Kiertue kuuluttaja Felix Eritani raportoitu tie “on paksu sumu ja – oh my God – Anquetil on ohittaminen! Hän on hullu! Hän on hullu!” (“Il est fou! Il est fou!“) “Se on pelottavaa”, hän muistuttaa, yli 35 vuotta myöhemmin. “Vaimot, se on kauheaa.”

päästyään laaksoon, Anquetil oli jo tehnyt kaksi minuuttia johtajat. Sitten hän tarttui puuttua ryhmän, jossa on keltainen jersey Georges Groussard ja useita Groussard on Pelforth joukkuetoverinsa, muodostuu improvisoitu liitto, ja sen jälkeen 10 km elpyminen, chase oli. Saalis oli tehty 111 km osaksi 186 km-vaiheessa, ja viimeistely, Anquetil oli todella sai 1:21 Poulidor jälkeen, kun tämä kärsi sopimattomalla punktio ja bungled pyörän muutoksen, joka talletetaan hänet jalkakäytävällä 28 km mennä. Poulidor oli vieressä itse kyyneliin: “eräänä päivänä minulla on voitti ja menetti Tour de France”, hän nyyhkytti, kun taas helpottunut Anquetil sanoi, että jos Poulidor oli ollut keltainen lopussa päivä, hän on eläkkeellä. Seuraavana päivänä näki, vihainen Poulidor iskeä takaisin harvinainen kosto, pisteytys loistava soolo voittaa Luchon kun hän otti takaisin 1:43 ja veti yhdeksän sekuntia Anquetil.

, Mutta huono tuuri kävi Poulidor jälleen kerran. Puolivälissä 42.6 km, vaihe 17 aika-ajossa, hän oli seitsemän sekuntia Anquetil tiellä, kun hän kärsi vielä toinen ill-timed punktio ja huolimaton pyörä muuttaa lopulta päästivät 0:37 Anquetil, jotka on kerätty 10 sekunnin aika bonus vaiheessa voittaja. Kolme päivää myöhemmin, kaksi oli silti vain 56 sekunnin välein päästyään pohjan Puy-de-dômen departementeissa yhdessä vaiheessa päättyy kiivetä häijysti jyrkkiä rinteitä tämän sammunut tulivuori. Se oli viimeinen kiivetä Kiertue, ja viimeinen mahdollisuus Poulidor, parempi kiipeilijä, pelata hänen vahva puku. Arviolta 500,000 vuorattu reitti, kun taas loput Ranska näytti via live tv; kaikki pidättivät hengitystään, kun pari lavastettu unohtumaton mano a mano yli 8 km, kirjaimellisesti ratsastus kyynärpää-to-kyynärpää, jopa törmäämättä hartiat kerran, koska jos viiva toiseen maahan. Poulidor voisi kuulla Anquetil on vaivalloinen hengitys ja oli valmis tappamaan, kun Anquetil ilmaisi pilkata inhoa, että kaksi espanjan kiipeilijöitä eteenpäin (Bahamontes ja Jimenez) olisi kerätä aikaa bonuksia: “Merde, les Espagnols obtiendra les bonifications.” bluffi toimi, kuten Poulidor oli huijattu luulemaan, Anquetil oli vahvempi kuin hän todella oli. Seurauksena, Poulidor odotti, kunnes 1000 metriä mennä, ennen kuin hän lopulta irtautui, ja hänen voitto oli rajoitettu vain 0:42 lavalla, vähentää Anquetil on johtaa paljas 14 sekuntia. Vuotta myöhemmin, Gèminiani vaatisi oikein, “Mitä kaksintaistelu? Koskaan ei ole ollut kaksintaistelu! Miksi? Koska Anquetil ratsasti rinnalla Poulidor, joka tuntui pelotella, Espanjalaiset hyökkäsivät, ja Poulidor ei mennä heidän kanssaan.” Anquetil levällään loppuun huppu auton jälkeen viimeistely, ja kysyi Gèminiani, kuinka paljon aikaa hän vielä johti, kun kertoi 17 sekuntia, hän vastasi, että se oli 16 sekuntia enemmän kuin tarpeen. Kommentti oli tyypillinen mies, joka oli sanonut laskin hänen päänsä.

Uskomattoman, draama oli vielä saavuttaa huippunsa, joka tuli 48 tuntia myöhemmin, aikana 27.5 km, lopullinen-vaiheessa time trial-Versailles, Pariisi. Yleisöä reitin varrella tämä Bastille Päivä oli arviolta noin 800 000, ja he olivat ekstaasissa, kun Poulidor johti 11 sekuntia sen jälkeen, kun 20 km; koska vaiheessa voittaja sai 20 sekunnin aika bonus, kaikki hän tarvitsi tehdä oli voittaa yksi toinen, ja varmasti Poulidor voisi odottaa, että. Hitaasti, kuitenkin, Anquetil alkoi vetää takaisin alijäämä, sekunti sekunnilta . . . vaikka Poulidor saapui Parc des Princes vèlodrome ja oli kiusattaisiin kuin victor, Anquetil oli lisäämällä uuden merkityksen hänen monikerin ‘Maître Jacques‘, jossa merkittävä myöhään ajaa, että antoi hänelle vaiheessa voittaa 21 sekuntia ja lopullinen GC-0:55, kapein marginaali, että päivämäärä, jolloin kyse onnettomat, mutta rakastettava ‘Poupou hänen katkerin tappio Kiertue ura nastoitettu pettymyksiä ja epäonnea. “Se on hauskaa – ei, ruma,” Janine muistutti, “kun ratsastaja uskoo, että hän on voittanut, toimittajat ympäröivät häntä, ja sitten yhtäkkiä – se on väärin! Hän jäi seisomaan yksin, kuin hullu.”

Se oli Anquetil on neljäs peräkkäinen Tour voitto ja viides yleinen, sekä ennennäkemättömän tuolloin, kun Poulidor, vaikka lupaus hän oli osoittanut viimeistely toinen alokas vuonna 1962, koskaan yllään keltaista paitaa yhden päivän 15-vuotisen Tour uran, joka sisälsi ennätykselliset kahdeksan palkintokorokkeelle, mukaan lukien kolmannen sijan vuonna 1976, 40-vuotiaana. Kuten Christophe ja Vietto ennen häntä, kuitenkin, Poulidor sinnikkyys läpi näennäisesti loputon huono onni (siellä olisi lisää tulossa) vain tiedoksi endear häntä ranskan julkisen sitäkin, kun Anquetil on ujous oli väärässä välinpitämättömyys, jättäen hänet mustasukkainen Poulidor suosio, ja ymmällään, mitä hän oli koskaan saada ihailun hänen hyväkseen ansaittu.

Eeppinen Taistelu

Vielä lopullinen mano a mano Kierros historia, kuuluisa kaksintaistelu on Puy-de-dômen departementeissa tuotetun monia unohtumattomia kuvia.

Leave a Reply